Autonieuws

Gecamoufleerde Volkswagen CrossGolf betrapt

Volkswagen is druk aan het testen met een SUV-achtige Golf. De CrossGolf, zoals de auto in de wandelgangen genoemd wordt, komt in 2007 op de markt en is in feite een mini-Touareg.

Er gaan al veel langer geruchten over het feit dat Volkswagen met een SUV-achtige Golf op de markt zal komen. Deze geruchten worden nu bevestigd dankzij AvtoMania die de auto hebben gespot tijdens testwerkzaamheden. Aangezien er al getest wordt met de auto bevindt de ontwikkeling zich in een vergevorderd stadium. Binnen nu en twee jaar (2007 wordt genoemd) zal Volkswagen de CrossGolf op de markt lanceren. Zonder camouflage zal de auto er ongeveer zo uit komen te zien als op de onderste foto.
 
4Motion
De auto zal op alle vier de wielen worden aangedreven. Net als bij de gewone Golf zal het gaan om het 4Motion systeem van Volkswagen. Wat motoren betreft is er niets bekend maar de sterkere motoren uit de Golf zijn zeker een optie. Verder zal de CrossGolf zich onderscheiden door z´n ruime interieur (á la Golf Plus) en zijn wat ruigere uiterlijk (á la Polo Fun). Een echte SUV zal het zeker niet zijn.
 
Bronnen: AutoScoops, AvtoMania en Impressies.info

Gerelateerde artikelen

De highlights van 40 jaar Volkswagen Golf

Autonieuws
Stoute dromen
> Artikel lezen

En dat is zes: Volkswagen CrossGolf

Autonieuws
En dat is zes: Volkswagen CrossGolf
> Artikel lezen

9 geheime weetjes over de Volkswagen Golf

Autonieuws
Democratische Volkswagen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.