Autonieuws

Cabriolet van het Jaar: Nissan 350Z

De Nissan 350Z Roadster is door een internationale jury uitgeroepen tot ´Cabriolet van het Jaar 2005´. Met name de prestaties en het design waren bepalende factoren voor het winnen van de titel.

Traditioneel luidt de Cabriolet Committee aan het begin van de Autosalon van Geneve het cabrioseizoen in met de toekenning van de titel ´Cabriolet van het Jaar´. Die eer viel dit jaar te beurt aan de Nissan 350Z Roadster. De prijs werd uitgereikt op de Autosalon van Geneve. Namens Nissan was Tsunehiro Kunimoto, de project design directeur, vertegenwoordigd om de prijs in ontvangst te nemen.
 
Succesvol in VS en Japan
Ondanks dat de auto in Europa nog niet bij de dealers staat is het voor Nissan een goede opsteker. De auto komt weer volop in de aandacht en de jury heeft de 350Z Roadster met name op zijn prestaties en design geprezen. Deze twee zaken zijn erg belangrijk bij de aanschaf van een cabriolet. In de VS en Japan is de 350Z Roadster nu al een enorm succes en Nissan verwacht in Europa ook goede zaken te kunnen doen.
 
V6 met 280 pk
De 350Z Roadster is een tweezittercabriolet en wordt aangedreven door een 3.5 liter V6. Het is dezelfde motor als ook in de coupé ligt en levert een vermogen van 280 pk. De zesversnellingsbak brengt het vermogen over op de achterwielen. De acceleratie naar 100 km/h is in 6,4 seconden een feit en de topsnelheid ligt op precies 250 km/h.

Gerelateerde artikelen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan 350Z Roadster in Cobra-look

Tuning & styling
Nissan 350Z Roadster in Cobra-look
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.