Autonieuws

Audi A5 Coupé als gelimiteerde DTM-uitvoering

Het DTM-kampioenschap van Mike Rockenfeller wordt bij Audi gevierd met de ´A5 DTM Champion´. Deze gelimiteerde A5 Coupé staat er extra smakelijk bij en moet uiteraard met een schuin oog vergeleken worden met de A5 DTM waarin ´Rocky´ zijn titel binnensleepte.

Mike Rockenfeller reed zichzelf op zondag 29 september tijdens de DTM op Zandvoort naar de titel in het DTM-kamioenschap. En daar is Audi uiteraard trots op. Reden genoeg om het kampioenschap te vieren met een speciale A5 DTM Champion die met een schuin oog is afgeleid van de A5 DTM waarmee op het circuit om de titel werd gestreden.

Nummer 19
Net boven de zijskirts zien we Rockenfeller´s nummer 19 alsook het DTM-logo. Subtiel, maar precies zichtbaar genoeg om deze A5 al vanaf een afstandje te kunnen herkennen. De vaste achterspoiler, de aluminium spiegelkappen alsook de 20 inch lichtmetalen wielen geven deze A5 een RS-achtige look. Het smoelt zonder meer goed.

300 exemplaren
De A5 DTM Champion is per direct te bestellen in de kleuren Misano rood, Daytona grijs en Glacier wit. Er is te kiezen voor de 2.0 TDI quattro (170 pk), de 3.0 TDI quattro (245 pk), de 2.0 TFSI quattro (225 pk) en de 3.0 TFSI quattro (272 pk). Van de tot 300 exemplaren gelimiteerde serie komen er volgens Audi Nederland vermoedelijk ook een aantal naar ons land. De prijs is nog niet bekend, maar in Duitsland bedraagt de meerprijs van het pakket € 1.900,-.

Gerelateerde artikelen

Save the date: nieuwe Audi A5 op 2 juni

Autonieuws
Save the date: nieuwe Audi A5 op 2 juni
> Artikel lezen

Teasers warmen op voor nieuwe Audi A5 Coupé

Autonieuws
Teasers warmen op nieuwe Audi A5 Coupé
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Audi heeft een nieuwe A5 en S5 Coupé

Autonieuws
Audi A5 & S5 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.