Autonieuws

Porsche wil voet aan de grond zetten in Afrika

In tegenstelling tot bijvoorbeeld sportwagenfabrikant Ferrari heeft Porsche zich ten doel gesteld het verkoopniveau behoorlijk op te krikken. Om die doelstelling te bereiken moeten er nieuwe markten worden bewandeld. En dus wil Porsche naar Afrika, zegt Porsche-directeur Bernhard Maier tijdens de opening van s ’werelds grootste Porsche-dealer in Shanghai.

Porsche is allang niet meer het merk van enkel en alleen de 911. Want naast die alom bewierookte sportwagen heeft het in de vorm van de Cayenne en Panamera ware volumemodellen in handen. Ook de nieuwste telg van Porsche, de Macan, lijkt een potentiële verkooptopper. Het zijn auto’s die ondanks een fors prijskaartje verkocht worden aan het grote publiek. Vooral China blijkt groot Porsche-fan te zijn en dus willen de mannen uit Zuffenhausen in 2016 een kleine 100 dealers in het land van de draken gehuisvest hebben.

Ambitieus
Porsche heeft een ambitieus verkoopniveau voor ogen en wil een afzet van 200.000 auto’s per jaar realiseren in 2015 of 2016. 2013 is tot nu toe al een welvarend jaar gebleken voor de Duitsers want met € 1,3 miljard aan operationele winst in de eerst helft van dit jaar had het een behoorlijke vinger in de pap bij de € 5,8 miljard totale winst van moederconcern Volkswagen. En dat wil Volkswagen en dus Porsche graag zo houden.

Vijftien landen
Porsche wil voor het eind van dit decennium voet aan de grond zetten in vijftien nieuwe landen. Welke landen dat precies zijn is nog niet bekend, maar met name Noord-Afrika moet dienen als kersvers afzetgebied. Vooral de 911 moet een flinke verkoopboost krijgen zegt Bernhard Maier tegenover Bloomberg: “Onze core business is de 911. We zijn ontzettend opgetogen en tevreden dat onze klanten onze producten reeds geaccepteerd hebben, maar we willen vooral de verkopen van de 911 nog verder stimuleren.” Wij zijn benieuwd wat de kansen van de 911 in het noorden van Afrika zijn. Om zandduinen en de slechte wegen aldaar te bedwingen zouden wij de Cayenne of de Macan opteren.

Gerelateerde artikelen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Wil je een boeiend seksleven? Rij Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.