Autonieuws

Nieuwe MINI Cooper boordevol technische noviteiten

Op 18 november stelt MINI de nieuwe Cooper voor aan het grote publiek. Als aanloopje werden alvast enkele motoren onthuld, maar om de publiciteit verder richting het nieuwe model te schuiven stellen de Britten alvast een aantal technische noviteiten voor, die met name betrekking hebben op de veiligheid.

Zo krijgt de ‘kleine’ Brit de beschikking over zaken als een head-up-display en een omvangrijk camerasysteem. Dat systeem detecteert de lampen van je tegenligger zodat het dimmen van het grote licht je uit handen wordt genomen. Diezelfde camera herkent eveneens voetgangers en kan, waar nodig, bij lage snelheden de remmen zelf bedienen om een botsing te voorkomen. Dan is er nog de achteruitrijcamera die parkeersituaties herkent zodat het inparkeren vergemakkelijkt wordt. Ook ziet ie aanstormend gevaar van achteren aankomen zodat bij een kop-staart-botsing de gordels strak om je schouders spannen.

Gevaarherkenning

Ook verkeersborden als snelheidsbeperkingen of een inhaalverbod ontkomen niet aan het oog van de Cooper zodat in combinatie met cruise control de afstand tot je voorganger bewaard wordt. De informatie over die verkeersborden wordt op de vooruit geprojecteerd om de bestuurder zijn blik niet van de weg af te laten wenden. Ook systeemmeldingen, snelheid, navigatie-instructies en informatie vanuit het infotainmentsysteem worden de bestuurder voorgehouden. Die kennisgeving verschijnt niet op de voorruit zelf maar op een klein plastic schermpje bovenop het dashboard.

Gerelateerde artikelen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.