Autonieuws

´Elektrische Mercedes B-klasse beter dan BMW i3´

Een gewaagde uitspraak van Daimler´s R&D topman Thomas Weber. Hij beweert dat de Mercedes B-klasse Electric Drive een betere auto is dan de BMW i3. Nu we met de i3 gereden hebben en het verhaal van de elektrische B-klasse aanhoren kunnen wij daar alvast wel een voorzichtige conclusie aan verbinden.

Het is natuurlijk geen toeval dat Weber deze uitspraken juist nu doet. Met alle aandacht op de i3 probeert hij het publiek uiteraard ook alvast warm te laten lopen voor de elektrische B-klasse. En die heeft volgens hem alle papieren in huis om de concurrentie te overtreffen.

Prestaties
De B-klasse Electric Drive is 136 pk en 300 Nm sterk en overklast daarmee wat koppel betreft de i3 inderdaad, maar laat het op het vermogen afweten. Van nul naar honderd sprinten doet de Mercedes in iets minder dan 8 seconden waardoor deze net iets minder snel weg sprint dan de i3. Hij zou echter op koppel het moeten kunnen winnen. Droge cijfers die naar onze mening zo dicht bij elkaar liggen dat ze daarmee behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn.

Bagageruimte
Grote voordeel van de B-klasse is dat deze het uiterlijk heeft van elke andere B-klasse, in de praktijk zo´n 200 km ver komt en geen verlies heeft van bagageruimte. Dat is bij de i3 wel anders. Die weet maximaal 260 liter te verstouwen terwijl in een B-klasse voor bijna 500 liter ruimte is. Daar komt bij dat de B-klasse een volwaardige vijfdeurs auto is terwijl de i3 met zijn twee kleine achterdeurtjes een praktisch gebrek kent.

iPhone
Kijk je puur rationeel dan is de elektrische B-klasse inderdaad de auto met de betere papieren. Maar is een iPhone nu perse beter dan een exemplaar van Samsung of Sony? Bij de i3 kan zijn opvallende uiterlijk hem weleens heel veel aantrekkingskracht gaan bezorgen door een stijlicoon te worden. En hij rijdt dusdanig goed dat een B-klasse dat haast niet kan overklassen. Rationeel is de keuze - even afhankelijk van de prijsstelling - niet zo moeilijk, maar laat emotie nu juist bij de aanschaf van een auto juist zo belangrijk zijn!

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse

Autonieuws
Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Mercedes-Benz B-klasse

Autotests
Mercedes B-klasse
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes B-klasse slijpt de messen

Autonieuws
Mercedes B-klasse facelift
> Artikel lezen

Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz B-klasse Electric (ruwe versie!)
> Artikel lezen

Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan

Spyshots
Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.