Autonieuws

Dacia Logan MCV

Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar

Dacia heeft de nieuwe Logan MCV een prijskaartje toebedeeld. Voor een schamele prijs van € 11.990 staat de stationwagon medio november in de showroom. Met zijn moderne Renault-motoren zorgt hij er bovendien voor dat hij ook in 2014 aanspraak mag maken op de 20%-bijtellingscategorie.

Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar

Zoals het een echte Dacia betaamt heeft ook de Logan MCV weer behoorlijk wat ruimte tot zijn beschikking ten opzichte van het vereiste kapitaal wat aan de Dacia-dealer overhandigd moet worden. De bagageruimte meet 573 liter en met de in delen neerklapbare achterbank omgeworpen bedraagt dit zelfs 1.518 liter. Daarnaast is er een overdaad aan opbergvakken zodat passagiers nog eens voor 16 liter aan spullen in de auto kwijt kunnen.

Motorenkeuze
Voor die ruimte-fetisjisten maken de Roemenen de motorenkeus niet al te moeilijk. Twee mogelijkheden heb je, te weten een TCe 90 benzine- en een dCi 90 dieselaanjager, beiden met 90 pk. Het benzineblok slurpt 5,0 liter per 100 kilometer terwijl de diesel aan slechts 3,8 liter genoeg heeft. Met een CO2-uitstoot van 116 gram per kilometer voor de benzine en 99 gram per kilometer voor de dieselvariant vallen beide motoren ook in 2014 binnen de zakelijk gunstige 20% bijtelling.

Drie uitvoeringen
De nieuwe Logan MCV is er in drie verschillende uitvoering: de Ambiance, Lauréate en de Prestige. De Ambiance krijgt als standaarduitrusting ABS, ESC, dagrijverlichting en centrale deurvergrendeling mee. Bij de Lauréate voegt hier radio met MP3, Bluetooth, USB-ingang, stuurwielbediening en een boordcomputer aan toe. Daarnaast wordt de boel opgefleurd met de nodige chroomaccenten. Topversie is de Prestige-uitvoering die voorzien is van een Medianav multimedia- en navigatiesysteem, cruise control, parkeersensoren en airconditioning. Zwart lederen bekleding is optioneel. De instap-Logan MCV kost € 11.990. Voor dat geld krijg je de benzinemotor, als instapper is een diesel niet verkrijgbaar. De dCi 90 Lauréate kost € 14.990,- en voor € 1.300,- extra rijd je de Prestige.

Vanaf 1 november is de Dacia Logan MCV te bestellen, om zich medio november in de showroom te bevinden.

Redactie
Door Redactie
Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar
Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar
Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar
Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers