Autonieuws

Riva Lamborghini wonderschoon gerestaureerd

In 1962 zag de eerst Riva Aquarama het levenslicht. Een prachtig vaartuig dat toen en nog steeds te boek staat als één van de mooiste boten ter wereld. Slechts één exemplaar had twee twaalfcilinders afkomstig van Lamborghini aan boord. En die editie is tot in perfectie gerestaureerd door een Nederlandse verzamelaar.

Als jetsetter in de jaren zestig- en zeventig van de vorige eeuw had je naast een exclusieve bolide uiteraard ook een exceptionele speedboot tot je beschikking. Het Italiaanse Riva blonk uit in het vervaardigen van die speciale boten. Cadillac en Chrysler erbarmden zich over de krachtbron met dikke achtcilinders van 185 tot 350 pk per stuk. De romp werd vervaardigd van mahoniehout en alle modellen hadden dubbele motoren. Eén exemplaar had twee wel heel bijzonder aanjagers aan boord.

Ferrucio Lamborghini
Want het exemplaar van Ferrucio Lamborghini, destijds baas van het gelijknamige automerk, werd aangedreven door twee 4.0 liter twaalfcilinders. Feruccio liet deze motoren simpelweg overhevelen van een Lamborghini 350 GT naar zijn boot. Het vaartuig, een exemplaar uit 1968 met rompnummer 278, had een totaal vermogen van 700 pk. De topsnelheid bedroeg zo’n 48 knopen, ongeveer 90 km/h.

In ere hersteld
Na de dood van Ferucio Lamborghini in 1993 kwam de Riva in handen van een Nederlandse verzamelaar. Inmiddels is de boot gekocht door een specialist, Riva-World in Uithoorn. Drie jaren arbeid heeft het gekost om de Aquarama tot in de kleinste details te perfectioneren maar het resultaat is subliem.


Gerelateerde artikelen

Voel je een beter mens door de pauselijke Lamborghini Huracan te kopen

Autonieuws
> Artikel lezen

China heeft z'n eigen Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Autonieuws
Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto
> Artikel lezen

Taart met extra slagroom bij Lamborghini

Autonieuws
Taart met extra slagroom bij Lamborghini
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.