Autonieuws

Formaliteit: Opel Adam Rocks gaat in productie

Tijdens zijn debuut op de Autosalon van Genève, afgelopen maart, hadden we al zo onze vermoedens. En die worden nu bevestigd. De in Zwitserland gepresenteerde Opel Adam Rocks zal in productie gaan. In 2014 rolt hij van de band.

Alles wat met crossovers te maken heeft lijkt op dit moment in goud te veranderen. En aangezien Opel met de Adam een prima basis heeft voor een crossover-achtige lijkt de combinatie op voorhand al succesvol te zijn.

Meer premium crossover
Opel zal gaan concurreren met auto´s als de Volkswagen crossup! en Fiat Panda 4x4, al zijn dat stuk voor stuk vijfdeurs modellen. Feitelijk creëert Opel naar ons idee dan ook een nieuw segment van een meer premium crossover in het A-segment. De verwachting is dat het prijsniveau ook hoger zal liggen dan dat van genoemde concurrenten.

Cabriolet
In tegenstelling tot de Adam Rocks concept zal het productiemodel niet worden voorzien van een stoffen dak. Die zal voorbehouden blijven aan een potentiële cabriolet waarmee de Adam haar peilen richt op de Fiat 500C en Citroën DS3 Cabrio, maar over de komst daarvan is nog geen officiële mededeling gedaan.

Gerelateerde artikelen

Opel Adam Rocks: cabrio en crossover in één

Autonieuws
Opel Adam Rocks: cabrio en crossover in één
> Artikel lezen

Opel Adam Rocks Concept mixt mini-crossover en cabriolet

Autonieuws
Opel Adam Rocks Concept mixt mini-crossover en cabriolet
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.