Autonieuws

‘Radicale BMW M4 zit in de pijplijn ‘

In 2016 bestaat BMW precies 100 jaar. Een mijlpaal waar uiteraard bij stilgestaan moet worden, vindt ook de M-divisie van BMW. En dus is die afdeling van plan een lekkere ‘verjaardagstaart’ te bakken, in de vorm van een M4 die als aanduiding waarschijnlijk GTS meekrijgt.

Dat er een GTS-versie komt van de M4 is wellicht niet eens zo verwonderlijk. In 2009 wist BMW ons al eens te verblijden met de extreme E92 M3 GTS. Het toverwoord bij dat raspaardje was gewichtsreductie en dat zal bij deze M4 niet anders zijn. Het Australische motoring.com.au wist via bronnen bij M GmbH enkele details van het feestnummer uit te pluizen.

Racebeest
De M-divisie mikt op een leeggewicht van rond de 1.400 kg en om dit te realiseren zal een achterbank ontbreken, is ie alleen met een handbak verkrijgbaar en wordt er overvloedig gebruik gemaakt van aluminium en carbon. Wellicht zal het dak uit CFRP bestaan wat we eerder zagen op de IAA bij de M4 Concept. Natuurlijk wordt ook de zescilinder met dubbele turbo onder handen genomen, waarbij je niet verrast moet zijn als ie minimaal 500 pk uitspuugt. Ja, dat de GTS een rappe jongen wordt staat buiten kijf.

Geen CSL
De komst van een nog extremere M4 CSL, zoals die er in de vorm van de E46 M3 was, ligt niet erg voor de hand. “Het is lastig om een CSL te realiseren omdat de technieken van toen zoals dunner glas, lichtere wielen en lichtere stoelen al op de E92 M3 GTS zaten en nu op de M4 zitten. Om de GTS onder ons streefgewicht van 1.400 kg moeten we al met nieuwe oplossingen komen,” aldus de bron.

Gerelateerde artikelen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.