Autonieuws

Rolls-Royce SUV ligt op de tekentafel

Rolls-Royce wil in sterkere mate een jong en fris publiek met een rijkelijk gevulde portomonnee aantrekken. Met de Wraith is een voorname stap gezet, maar hoe lukt dat nu beter dan met een SUV?

Rolls-Royce CEO Torsten Müller-Ötvös lijkt nogal een wispelturige man. Een goed jaar terug was een SUV-Rolls onbespreekbaar en zag hij de komst van een dergelijk model absoluut niet zitten. Een SUV zou simpelweg niet bij het statige Rolls-Royce passen stelde hij onverbiddelijk. Nu, een jaar later is Müller-Ötvös klaarblijkelijk resoluut van mening veranderd, blijkt uit de uitlatingen tegenover het Britse magazine Auto Express: “Het SUV-segment is interessant. Er is een flinke groei in die sector waarneembaar en een Rolls-Royce SUV is zeker denkbaar. Daar sta ik open voor. Onze designer Giles Taylor heeft zijn eerste schetsen al op papier staan.” De komst van een SUV lijkt dus onomstotelijk maar op welke basis dat model eventueel gebouwd gaat worden is nog in het ongewis. Dat die basis afkomstig is van BMW lijkt voor de hand te liggen.

Bentley
Producenten van exclusieve auto’s banen zich massaal een weg richting het SUV-segment. In 2014 staat de Maserati Levante op het programma, ook Lamborghini heeft een hoog model in de pijplijn zitten en onlangs maakte Rolls-Royce-rivaal Bentley bekend dat hun SUV in 2016 in productie gaat. De vraag is echter hoe opgetogen we moeten zijn dat een soeverein merk als Rolls-Royce afstapt van zijn grondbeginselen en zich gaat mengen in deze trend. Niettemin zijn wij stilletjes erg benieuwd hoe een Rolls-Royce SUV er uit komt te zien.

Gerelateerde artikelen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Kan een Rolls-Royce lelijker dan dit?

Autonieuws
> Artikel lezen

In vol ornaat: de Rolls-Royce Cullinan

Autonieuws
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan: alles wat je moet weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel

Autonieuws
Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.