Autonieuws

Koenigsegg One:1 behaalt 450 km/h!

Christian von Koenigsegg heeft een aantal smakelijke details over de One:1 losgelaten. De supercar die momenteel in Zweden ontwikkeld wordt moet een allesverpletterende indruk gaan maken. En aangezien Von Koenigsegg geen blaaskaak is geloven wij hem meteen op zijn woorden.

Er wordt al tijden gesproken over de One:1; een absoluut topmodel van Koenigsegg. Het model draagt een naam die op meerdere manieren uit te leggen valt, maar slechts één waarheid kent: One:1 staat voor de vermogens-/gewichtsverhouding van 1:1. Elke pk hoeft dus maar 1 kg voort te slepen. En dat is uniek. Zoals eigenlijk de gehele auto.

1.400 pk
De illustraties zoals we die bij dit artikel hebben geplaatst zijn overigens geen officiële beelden. Ja, de foto´s komen bij Koenigsegg vandaan, maar als we de verhalen moeten geloven zal het uiteindelijke model nog de nodige aanpassingen ondergaan aan onder meer de voorbumper en achterspoiler. Dat moet ook wel, want met maar liefst 1.400 pk(!) zal er veel verwacht worden van de downforce.

0-400 km/h in recordtempo
Die 1.400 pk moet volgens Christian von Koenigsegg de mogelijkheid bieden om een topsnelheid van 450 km/h neer te zetten. Inderdaad, sneller dan een Bugatti Veyron die op dit moment nog altijd het record heeft als het op productieauto´s aankomt. Nu is die topsnelheid nog niet eens het meest spannende verschil, maar de manier waarop de Zweedse supercar het zal bereiken wel. De Scandinaviërs hebben laten weten dat hun computerberekeningen aangeven dat de Koenigsegg One:1 de snelste 0-200, 0-300 en zelfs 0-400 km/h tijd neer zal zetten. In keiharde cijfers: de sprint naar 400 km/h moet in een ongelofelijke 20 seconden te realiseren zijn. Dat is liefst 25 seconden sneller dan de Veyron dit doet. Als dat niet allesverpletterend is!

Kosten
Met de ontwikkeling van de One:1 doet Koenigsegg duidelijk een investering in de toekomst. Ondanks dat de prijs vele malen hoger zal zijn dan die van de ruim een miljoen kostende Agera S zal er geld worden verloren op de zes exemplaren die er van de One:1 geproduceerd gaan worden. Voor de toekomst zal Koenigsegg echter een naam neer gaan zetten die nog lang zal echoën.

Gerelateerde artikelen

Koenigsegg: "480 km/h in Agera RS niet onmogelijk"

Autonieuws
Koenigsegg: "480 km/h in Agera RS niet onmogelijk"
> Artikel lezen

450 km/h snelle Koenigsegg One:1 komt in de spotlights

Autonieuws
Koenigsegg One:1 stapt uit de schaduw
> Artikel lezen

Letterlijk adembenemend: de Koenigsegg One:1

Autonieuws
Koenigsegg One:1: de eerste officiële foto's
> Artikel lezen

De duizelingwekkende feiten van de Koenigsegg One:1

Autonieuws
1:1
> Artikel lezen

Testrit Koenigsegg One:1 eindigt in een groene hel

Autonieuws
Testrit Koeningsegg One:1 eindigt in een groene hel
> Artikel lezen

Koenigsegg: Ringrecord met One:1 in voorbereiding

Autonieuws
Koenigsegg: Ringrecord met One:1 in voorbereiding
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.