Autonieuws

Rockenfeller maakt Audi DTM-kampioen

Met nog één race te rijden heeft Audi-coureur Mike Rockenfeller zich gisteren op het circuit van Zandvoort gekroond tot Deutsche Tourenwagen Master. In zijn Audi RS5 DTM van Phoenix Racing was een tweede plek op het Nederlandse duinencircuit voldoende om het kampioenschap definitief veilig te stellen.

De 29-jarige Duitser beschikt over een behoorlijk indrukwekkend palmares, met onder meer de titel in het FIA GT-kampioenschap en een overwinning in de 24 uren van Le Mans en Daytona. Vorig jaar was hij met een vierde plek de beste Audi-coureur in het DTM-kampioenschap. Nu, twee jaar nadat hij op hetzelfde Nederlandse circuit zijn eerste DTM-overwinning boekte, weet hij het kampioenschap in de wacht te slepen. Chapeau!

Constant

In Zandvoort maakten de RS5-coureur en grootste concurrent Augusto Farfus in zijn BMW M3 DTM er een spannend duel van. Rockenfeller wist dat een tweede plek volstond om kampioen te worden. Vanaf een derde startplek lukte het hem om onmiddellijk een plaats op te kruipen om achter Farfus als tweede te eindigen. Vooral de constante prestaties van de Duitser bezorgden hem de titel. Want hoewel Farfus vaker won, was de vijf keer dat Rockenfeller het podium betrad de basis om de titel binnen te halen.

Gerelateerde artikelen

Dit kunnen de nieuwe Audi RS 4 en RS 5

Autonieuws
> Artikel lezen

Minder is meer bij Audi RS 4 en RS 5 Carbon Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Panamera-power voor nieuwe Audi RS 5 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6

Autonieuws
Audi RS 5 Coupé krijgt flink krachtigere V6
> Artikel lezen

Audi presenteert RS 5 DTM voor 2017

Autonieuws
Audi presenteert DTM-bolide voor 2017
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.