Autonieuws

Volvo Concept Coupé mogelijk gebouwd door Bertone

Volvo bracht tijdens de IAA Frankfurt een ode aan haar befaamde P1800 en was met deze zogeheten Concept Coupé meteen een van de hoogtepunten van de show. En nu bestaat er een kansje dat hij in productie gaat, hetzij in beperkte oplage mocht dat doorgang vinden.

Van productieplannen was eerder geen enkele sprake, de Volvo Concept Coupé zou enkel bedoeld zijn als een realistische voorbode van een in te zetten designtaal. Echter, hoe sla je als automerk zoveel lof en applaus van de pers en het publiek in de wind. Ook Volvo is daar niet onvatbaar voor en is daarom voorzichtig gaan denken over een gelimiteerde productie van de Concept Coupé. Er wordt zelfs al gefluisterd dat het beroemde tekenhuis en carrosseriebouwer Bertone de eventuele bouw op zich gaat nemen.

In hoever een kopie
Groen licht geven voor de bouw is één ding, de Concept Coupé een-op-een in productie krijgen iets heel anders. De studie staat zo bol van de typische conceptkenmerken dat het ogenschijnlijk niet met slechts enkele aanpassingen wordt goedgekeurd voor de openbare weg. En dan hebben we het nog niet eens over de prijskaartjes die eraan de exotische krachtcentrale en ook het interieurontwerp en diens materialen hangen. Kortom, mocht de Volvo Concept Coupé de showroom om de hoek bereiken, dan is het nog de vraag in hoeverre die trouw kan blijven aan de studie. Een koopje zal het in elk geval niet worden.

Bron: Motorauthority.com

Gerelateerde artikelen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo prijst verlengde S90L Excellence

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.