Autonieuws

Equus Bass 770 legt het er wel erg dik bovenop

We willen de Equus Bass 770, een moderne interpretatie van de vroegere Amerikaanse muscle cars, maar wat graag heel gaaf vinden. Maar we verkrijgen het niet over ons hart. Sommige dingen moet je laten rusten in het verleden.

Met een retro hoeft niets mis mee te zijn en zelfs een vakkundig in elkaar geschroefde replica kunnen we best waarderen. Maar aan sommige automobiele iconen moet je niet tornen, hoe groot de liefde voor het origineel ook is. Wat dat betreft wil de Bass 770 van het onbekende Equus Automotive ons net iets te graag een Ford Mustang GT350/GT500 zijn. Wat in onze ogen juist tegendraads uitpakt, hoe fraai je er in eerste instantie ook opkijkt.

Exotische opbouw
Want dat de Equus Bass 770 er desalniettemin gelikt bijstaat, daarover spreken de foto’s boekdelen. Kosten noch moeite zijn gespaard om de auto speciaal te doen aanvoelen. Het chassis is geheel opgetrokken uit aluminium, terwijl we de Bass 770 ook op het gebruik van carbon betrappen. Veel leder en chroom ontbreekt ook niet, dus aan de exotische opbouw ligt het dus niet.
Eveneens valt de krachtcentrale ten buil, een 6.2 liter Corvette-V8. Equus laat deze flinke knaap een vermogen van 640 pk opwekken. Het koppel is zowaar nog hoger met 820 Nm. Ondanks de 1.650 kg is accelereren naar 100 km/h in 3,6 seconden gepiept. Pieken doet de Bass 770 bij 320 km/h. En dat nota bene met de interventies van een automaat met dubbele koppeling. Hoe modern wil je een hedendaagse knipoog naar de muscle cars uit de jaren ’60 hebben?! Je moet ervan houden, want voor het gevraagde bedrag van twee euroton euro exclusief belastingen zouden wij ons heil toch echt op een klassiekerveiling zoeken, in de hoop dat daar het origineel wordt afgeslagen. Al de heuse shortfilm van de Equus Bass 770 dan weer erg geslaagd.

Gerelateerde artikelen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.