Autonieuws

100 stuks van BMW X6 M Design Edition

De X6 begint al aardig een oude reus te worden en vaker niet dan wel zie je dat in de verkoopaantallen terug. Om de X6, voordat hij wordt opgevolgd, nog een laatste duwtje in de rug te geven is BMW gestart met het introduceren van speciale uitvoeringen. De X6 M Design Edition bijt de spits af.

We zetten zo onze vraagtekens bij het feit dat het absolute topmodel van de serie als basis de beste keus is om de BMW X6 nog een keer te laten opleven, maar smakelijk is het natuurlijk wel. Met 555 paarden onder de kap, gepaard met een koppel van 680 Nm is het immers niet behelpen. Dat alleen al is een bijzonderheid op zich.
Maar daarvoor heet dit model natuurlijk geen Design Edition. De verklaring daarvoor komt zoal op het conto van de matzwarte grille, de koolstofvezel achterspoiler, de speciale 21 inch en niet te vergeten de driekleurige striping. Voor wie deze (optionele) rode en blauwe strepen niet kan thuisbrengen; sinds jaar en dag maken ze onderdeel van de huisstijl van BMW´s performance-huis. In het interieur maakt het vele zwarte leder met rode accenten de Design Edition-uitvoering net even wat specialer dan een ‘standaard’ X6 M.

Nederland
Naar de prijs is het tevergeefs vragen, want naar alle waarschijnlijkheid zal deze X6 M niet in ons land worden gevoerd. Mocht de importeur hiertoe wel een poging wagen, dan is het alsnog de vraag of hij bij een Nederlandse dealer komt te staan gezien de beperkte oplage van 100 stuks.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.