Autonieuws

‘BMW M4 nauwelijks krachtiger dan M3’

Wat laat BMW M GmbH ons lang met ingehouden adem zitten, zeg. Het voelt als maanden geleden dat de nieuwe M4 uit de doeken werd gedaan, en dit omdat het nog altijd wachten is op hoeveel vermogen ‘ie nu opwekt. Als we de recente berichten moeten geloven is het verlossende woord er eindelijk uit.

Tijdens een event waar een select groepje mensen al even kon proeven van de M4 zou BMW M het vermogen van de veelbelovende sportcoupé dan eindelijk naar buiten hebben gebracht. Volgens meerdere tweets zou dat op 430 pk liggen, bij een koppel van 500 Nm. En hoewel deze specificaties feitelijk uit tweede hand komen en dus onofficieel zijn, klinken ze erg aannemelijk.

Gunstige pk/gewichtsverhouding
BMW had eerder al laten doorschemeren dat de M4 (nog een concept) niet significant sterker zou zijn dan zijn voorganger, de laatste M3 Coupé, die 420 pk en 400 Nm weet te ontwikkelen. De winst in potentie zit ‘em bij het productiemodel van de M4 deels in het lagere wagengewicht. Door veel gebruik te maken van het relatief nieuwe materiaal CFRP, een met koolstofvezel versterkt plastic, zou dat tientallen kilo’s lager liggen dan de 1.575 kg die de E92-generatie M3 in de weegschaal legt.

Handbak
Ook de krachtcentrale van de nieuwe M4 Coupé en Cabriolet alsook de M3 Sedan levert een gewichtsbesparing op. BMW heeft namelijk de 4.0-V8 bedankt voor de bewezen diensten en keert weer terug naar hun fameuze zes-in-lijn. Maar wel eentje met naar verluidt liefst drie turbo’s. Honderd procent zeker is dit overigens niet, want opnieuw is hierover nog niets officieel naar buiten gebracht. Anderzijds, niemand twijfelt hier nog over. Wel over de aangeboden transmissies, of beter gezegd de hoeveelheid. De M-DCT, een automaat met dubbele koppeling, staat sowieso op het palet. Of er ook een ‘ouderwetse’ handbak verkrijgbaar zal zijn, daar zijn enkel tekenen van die daarop duiden.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.