Autonieuws

Domper: Bentley Mulsanne Convertible komt niet

Onlangs maakten we er melding van dat de SUV van Bentley daadwerkelijk in productie gaat. Een controversieel model die niet bij ieder geliefd is. Een stuk geliefder waren de tekeningen van de Mulsanne Convertible. Helaas komt ie er (voorlopig) niet. Of de schetsen definitief de versnipperaar in gaan is niet bekend.

Op het Pebble Beach Concours d’Elegance in Californië vorig jaar stelde Bentley middels tekeningen de Mulsanne Convertible voor. En waren er op de SUV van Bentley nog zo veel verdeelde reacties, de Mulsanne Convertible werd al snel als wonderschoon betiteld. Toch laat Bentley CEO Wolfgang Schreiber weten dat deze schoonheid niet in productie gaat. Betreurenswaardig.

Reden
Volgens Schreiber is het verklaarbaar dat de open Mulsanne er niet komt: “De vraag naar de Mulsanne Convertible zal erg plaatselijk zijn. Als hij in productie zou gaan dan zou hij wellicht succesvol zijn in Amerika en in sommige delen van Europa. Toch zou hij lang niet vaak genoeg van de hand gaan om hem winstgevend te laten maken”.
In 2012 werden er in totaal 1.160 Mulsannes verkocht wat de uitspraken van Schreiber inderdaad plausibel maakt. Het ontwikkelen en produceren van de Mulsanne Convertible weegt naar verwachting niet op tegen de paar honderd stuks die verkocht zouden worden.


Gerelateerde artikelen

Counteractie: Bentley Mulsanne Long Wheel Base

Spyshots
Bentley Mulsanne LWB
> Artikel lezen

Slechts 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'

Autonieuws
Slecht 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen

Autonieuws
Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Beluga ziet zwart van de kaviaar

Autonieuws
Bentley Mulsanne Speed Beluga Edition
> Artikel lezen

Grappig gezicht: Bentley Mulsanne trotseert de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.