Autonieuws

Pininfarina ontwerpt Chinese auto

Pininfarina is hard onderweg om in China een flinke slag te slaan. AviChina en Pininfarina hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling en bouw van de Saibao, een compleet nieuw model van AviChina.

Pininfarina is al bijna 10 jaar actief in China. Al diverse ontwerpen van het Italiaanse designhuis zijn in productie genomen. Aangezien de Chinese markt enorm hard aan het groeien is en de Chinezen ook in Europa auto´s willen introduceren wordt Pininfarina meer en meer gevraagd. De laatste samenwerking kwam van AviChina voor de ontwikkeling van een complete serie met auto´s. Het model gaat onder de naam Saibao het licht zien en de sedan is het eerste model dat gepresenteerd is.
 
Spotprijs
De Italianen zijn niet alleen verantwoordelijk voor het design van de auto, maar ook voor de ontwikkeling en homologatie voor Europa. In de AviChina fabrieken in China zal de auto worden geproduceerd. Aangezien China nog steeds een land is van enorm lage lonen zal de auto voor een spotprijs op de markt gezet kunnen worden.
 
Meer Chinees-Italiaanse-modellen
Het is niet de eerste keer dat Pininfarina zaken doet met een Chinese autofabrikant. Eerder al liepen er in China auto´s van de band die door Pininfarina ontworpen waren. Binnenkort zal Chery een auto presenteren die ook van Italiaanse hand is en Peugeot is eveneens met een Chinees model bezig die door Pininfarina is ontworpen. Dat veel van die auto´s ook naar Europa komen wordt door de fabrikanten bevestigd. China is een hard groeiende markt en wil graag haar auto´s gaan exporteren. We kunnen in Europa de komende jaren een flink aantal nieuwe automerken verwachten die allemaal afkomstig zijn uit het verre oosten.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.