Autonieuws

BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’

De BMW 3-serie is verkozen tot Zakenauto van het Jaar, een titel die hij al twee keer eerder won. De vakjury prijst vooral de innovatieve milieubesparende technieken die de 3-serie rijk is, alsook de algehele uitstraling van de BMW.

In BMW’s prijzenkast schitteren al heel wat ‘Zakenauto van het Jaar’-bokalen. De een na laatste keer dat het merk met deze award naar huis ging was twee jaar geleden, toen de 5-serie hem kreeg toebedeeld. Ook die is al drie keer verkozen tot Zakenauto van het Jaar (1990, 2005 en 2012). Vorig jaar sleepte de Ford Focus hem in de wacht en voor 2014 dus opnieuw de 3-serie, z´n derde keer nadat hij hem al eens in 2005 en 2010 verdiende.

Pluspunten
Als verklaring voor het kiezen van de kersverse winnaar zegt de vakjury het volgende: “De 3-serie is een serieus alternatief voor de 5-serie, maar tegelijkertijd straalt hij geen overdaad uit wat in deze tijd op zich een troefkaart is. BMW geeft bovendien al jaren de richting aan met standaard gemonteerde innovatieve milieusnufjes. Ons is ook de slimme aanpak van introductie-acties opgevallen, waarbij men meerwaarde biedt zonder te stunten. Bijvoorbeeld door een automaat standaard te leveren”.
De verkiezing Zakenauto van het Jaar is een initiatief van het vakblad Automobiel Management. De jury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders, vakjournalisten en een onafhankelijke leaseconsulent.

Gerelateerde artikelen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.