Autonieuws

Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs

Alsof Maserati er zelf ook nog even aan moet wennen heeft het, enige tijd later dan de benzines, nu ook de Quattroporte met dieselmotor in de prijslijsten opgenomen.

Het is voor ’t eerst dat de Maserati Quattroporte aangedreven kan worden door een dieselmotor en ergens moeten we daar maar wat blij mee zijn. Want dankzij deze combi is de exclusieve Italiaanse sportlimousine bereikbaarder dan ooit geworden.
Maserati vraagt € 110.717,- voor de Quattroporte met 275 pk sterke 3.0 liter V6-diesel, en dat is nog eens 30 mille minder dan de al goedkoper geworden basisbenzine. Die – de Quattroporte S met 410 pk sterke V6 – is er vanaf € 140.357,-. Het topmodel, de versie met 530 pk sterke biturbo-V8, vergt een investering van krap twee euroton.

Uitrusting
Een Quattroporte die een stuk betaalbaarder is geworden is natuurlijk geweldig, maar wil je hem een beetje naar eigen smaak rijden, dan ben je al gauw een leuke B-segmenter aan opties verder. Zo is de meerprijs voor de 21 inch ‘Titanio-Design’- velgen al vijf mille, kosten remklauwen in een andere kleur dan zwart je € 600,- extra en raak je van een fijner soort lederen meubilair al gauw € 5.000,- armer. Ook voor andere sierlijsten dan de standaard exemplaren moet er diep in de buidel getast worden en bij een volwaardige entertainmentsysteem is dat niet anders (vanaf € 3.500,-).
Standaard komt de Quattroporte Diesel zoal met 19 inch ‘Tritone-Design’-wielen, zwarte remklauwen, pastellak Nero, lederen bekleding (basis), houtinleg natuurhout ‘Radika’ en een met leer bekleed multifunctioneel stuurwiel.

Gerelateerde artikelen

Oor- en oogstrelend: Bowers & Wilkins P5 Maserati Edition

Lifestyle & design
Compact
> Artikel lezen

Nieuwe Maserati Quattroporte fors goedkoper

Autonieuws
Nieuwe Maserati Quattroporte fors goedkoper
> Artikel lezen

Verfijnd ontwerp voor Maserati Quattroporte

Autonieuws
Maserati Quattroporte
> Artikel lezen

Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.