Autonieuws

Groen licht voor produceren Peugeot 308 R

We hebben goed nieuws voor wie al helemaal aan het wegdromen was bij de gisteren beschreven Peugeot 308 GTi. De nog hetere 308 R, die de Fransen tijdens de IAA onthulden, heeft ook groen licht voor serieproductie gekregen. Dat heeft een topman bij het bedrijf gezegd tegen Top Gear.

Op moment van schrijven steelt Peugeot op de IAA 2013 – die nog tot 22 september duurt – nog altijd de show met de 308 R Concept. Een RCZ R in een praktischere behuizing, maar eentje die niet minder heftig briest en sist dan die snelle, ludieke coupé. De RCZ R is nog voor de komende jaarwisseling te rijden en een goed jaar later volgt de 308 R, met onder de kap dezelfde 1.6 THP-viercilinderturbo.
Het vermogen daarvan verandert niet en dat houdt in dat de voorwielen een portie van 270 pk en 330 Nm voor hun kiezen krijgen. Dat is veel, en om onnodige slijtage van de banden te voorkomen monteert Peugeot daarom een Torsen-differentieel op de vooras. De 308 R zal hierdoor efficiënter, maar bovenal harder de hoek om kunnen. Ook een handbak gaat we terugzien en daar zullen de puristen ongetwijfeld content me zijn. Maar of het productiemodel ook met zoveel koolstofvezel wordt behangen en of hij evenzo breedgeschouderd is, trekken we ernstig in twijfel. Het zou de auto erg duur en daarmee oninteressant maken. Het is Peugeot immers heus niet ontgaan dat de laatste tijd nogal wat automobiele heethoofden zijn bijgekomen.

De kans is groot dat Peugeot een thuisfeestje met de 308 R viert door hem tijdens de Autosalon van Parijs in september 2014 te onthullen.

Gerelateerde artikelen

Peugeot-topmannen verlekkeren zich aan 308 R HYbrid

Autonieuws
Peugeot 308R HYbrid
> Artikel lezen

Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen

Autonieuws
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
> Artikel lezen

Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie

Autonieuws
Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie
> Artikel lezen

Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?

Autonieuws
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.