Autonieuws

Alfa Romeo maakt prijs 4C wereldkundig

Alfa Romeo heeft de 4C een prijskaartje toebedeeld. Het Italiaanse volbloed staat voor een vanafprijs van € 59.650,- bij de dealer. Een schappelijke prijs als je in acht neemt wat voor een raspaardje je dan bestijgt.

Want waar vind je nog een 240 pk sterke achterwielaangedreven sportwagen die in 4,5 seconden op de honderd zit voor minder dan 60 mille? En dan te bedenken dat de Italiaan 895 kilo weegt, gebouwd wordt door Maserati, een hoogstaand koolstofvezel monocoque bezit en uit vele moderne kunststoffen en metalen is opgetrokken. Grazie Alfa!

Launch Edition
Kleine teleurstelling is dat Alfa laat weten dat de nog lichtere 4C Launch Edition uitverkocht is. Voor € 68.141,- kreeg je onder meer een aangepast sportonderstel en de nodige carbon onderdelen. Maar ook de ‘gewone’ 4C belooft een feestje te worden. De nieuwe 1.750 cc turbobenzinemotor is altijd gekoppeld aan de TCT-transmissie met dubbele koppeling. Hij krijgt standaard 17 inch- voor en 18 inch velgen achter, een sperdifferentieel, LED-dagrijverlichting, radio/MP3-speler en het DNA-systeem met zich mee. Met dit laatste systeem is de afstelling van je 4C te adapteren. Nieuw daarbij is de optie ‘Race’ die naast Dynamic, Natural en All Weather door Alfa is toegevoegd. Opmerkelijk is dat de Italianen standaard geen airco monteren om de fanaticus de kans te geven zijn Alfa zo licht mogelijk te houden. Deze klimaatregelaar is overigens wel gewoon gratis te bestellen.
Optioneel zijn er onder meer rood- of zwartleren zetels en 19 inch velgen verkrijgbaar. De lederen opbergtas en 4C-trolley zorgen er ten slotte voor dat je helemaal bij je auto matcht. De eerste reeks 4C’s worden begin volgend jaar in Nederland afgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Alfa 4C Quadrifoglio Verde nog meer hardcore

Spyshots
Alfa 4C Quadrifoglio Verde is nog meer hardcore
> Artikel lezen

Alfa 4C met minder gewicht en meer uitstraling

Tuning & styling
Zender geeft Alfa 4C
> Artikel lezen

Alfa Romeo 4C Spider fors duurder dan Coupé

Autonieuws
Alfa Romeo voorziet 4C Spider van prijskaartje
> Artikel lezen

Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8

Tuning & styling
Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8
> Artikel lezen

111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag

Fotogalleries
111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag
> Artikel lezen

Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Autonieuws
Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.