Autonieuws

Renault Mégane RS

Extra sportieve Renault Mégane RS

De Renault Mégane gaat dit seizoen het circuit op als Mégane Trophy. Gebaseerd op deze Mégane Trophy raceauto brengt Renault een limited edition uit die nog sportiever is dan de Renault Mégane RS.

Extra sportieve Renault Mégane RS
Een jaar geleden presenteerde Renault haar topmodel van de Mégane-reeks onder de naam Mégane RS. Onder de motorkap ligt een 225 pk sterke 2.0 liter viercilinder. De auto heeft een topsnelheid van 236 km/h en sprint in 6,5 seconden naar 100 km/h. De Mégane RS gaat de strijd aan met auto´s als de Volkswagen Golf GTI, Ford Focus ST en de Opel Astra OPC. Diezelfde motor ligt ook in de limited edition.
 
Paar honderd exemplaren
Om extra aandacht te richten op de Mégane Trophy brengt Renault een limited edition uit van de Mégane RS, welke de naam Mégane Renaultsport 225 Trophy zal gaan dragen. Er zullen slechts een paar honderd exemplaren van worden gebouwd, welke elk zijn voorzien van een uniek nummer. Renault heeft veel van haar ervaringen in de autosport gebruikt bij de ontwikkeling van deze speciale Mégane.
 
Hoge bochtsnelheden mogelijk
Het chassis is sportiever dan dat van de RS en volledig gericht op sportiviteit. De auto is klaar om zo het circuit mee op te gaan. Er is veel aandacht besteed aan de mogelijkheid om hoge bochtsnelheden te halen en om op het laatste moment te kunnen remmen. Grotere Brembo-remmen moeten garant staan voor voldoende remvermogen. Het ESP-systeem is volledig uit te schakelen om zo zelf de controle over de auto te kunnen hebben. De auto staat op speciale wielen die per stuk 1,5 kg lichter zijn. Ze meten 18 inch en de speciale Dunlop banden hebben een maat van 235/40 ZR18.
 
Voldoende uitrusting
Dat het behelpen is in de auto kun je niet zeggen. Hij is standaard voorzien van ABS, cruise control, boordcomputer, bandenspanningcontrolesysteem, climate control en tegen meerprijs ook Xenon koplampen en een 160 watt audiosysteem. De auto zal in Nederland leverbaar zijn vanaf € 34.145,-.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Extra sportieve Renault Mégane RS
Extra sportieve Renault Mégane RS
Extra sportieve Renault Mégane RS
Extra sportieve Renault Mégane RS

Zoeken

Merk- & modeldossiers