Autonieuws

Richtprijs Audi A3 g-tron (14% bijtelling) afgegeven

Audi is een van de merken die in aardgas-auto’s een glansrijke toekomst ziet vanwege hun milieuvriendelijke kwaliteiten. De A3 Sportback g-tron is hun eerste model die op dit schone ‘leidinggas’ kan rijden en zal begin volgend jaar in de showrooms staan tegen een richtprijs van € 28.900,-. Bestellen kan al eerder, namelijk vanaf oktober.

Met een gemiddelde uitstoot van 88 g/km voor de A3 Sportback g-tron verstevigt Audi haar positie op de zakelijke markt aanzienlijk. Dit ‘aardgasmodel’ is na de A3 ultra namelijk al de tweede motorisering die in aanmerking komt voor de zeer populaire bijtellingsklasse van 14%. Eentje die hierover kan meepraten is Volvo. Sinds de Zweden met de V40 D2 een 14%’er in huis hebben, kunnen ze de productie voor ons land amper bijbenen.

1.200 km ver
De toekomst van de A3 g-tron ziet er op basis van het recente verleden dus rooskleurig uit. Althans, als de meeste leaserijders van hun werkgever niet per se een dieselauto hoeven te kiezen. De 110 pk en 200 Nm sterke 1.4 TFSI van de A3 g-tron lust van origine namelijk enkel benzine.
Alleen op de benzinetank bedraagt de actieradius 900 kilometer. Tel daarbij de reikwijdte van het rijden op CNG (Compressed Natural Gas) op en de totaal af te kunnen leggen afstand ligt op 1.200 kilometer, wat ver is voor een benzineauto. Heel ver. Sprinten naar 100 km/h doet de A3 g-tron in 10,8 seconden en de topsnelheid ligt op 197 km/h. Daar hoef je overigens weinig voor te doen, want elke A3 g-tron is voorzien van de S tronic-automaat met dubbele koppeling.

Gerelateerde artikelen

Audi prijst A3 e-tron strak tussen concurrentie

Autonieuws
Audi prijst A3 e-tron
> Artikel lezen

Oude prijs voor nieuwe Audi RS 3 Sportback

Autonieuws
Oude prijs voor nieuwe Audi RS 3 Sportback
> Artikel lezen

Audi A3 is World Car of the Year 2014

Autonieuws
Audi A3 is World Car of the Year 2014
> Artikel lezen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.