Autonieuws

Bugatti Legend nummer 2 eert Jean Bugatti

De tweede van de in totaal zes Bugatti Legends staat in het teken van Jean Bugatti. De oudste zoon van oprichter Ettore Bugatti is de schepper van de wereldberoemde Bugatti Type 57SC Atlantic welke model heeft gestaan voor deze Grand Sport Vitesse ´Jean Bugatti´.

De van oorsprong Franse supercarfabrikant Bugatti doet er alles aan om de Veyron en Grand Sport volop in de schijnwerpers te houden. Tijdens het Concours d´Elegance op Pebble Beach gaf Bugatti de aftrap voor een serie van zes modellen genaamd ´Légendes de Bugatti´. Stuk voor stuk modellen die roemruchte personen uit de geschiedenis van het merk centraal stellen. De eerste stond in het teken van Jean-Pierre Wimille en de Bugatti 57G Tank waarbij het thema ´Le Mans´ als rode draad was genomen.

Type 57SC Atlantic
Deze tweede Legend heet voluit Grand Sport Vitesse ´Jean Bugatti´ en eert Gianoberto Carlo Rembrandt Ettore Bugatti, bekend als Jean, de oudste zoon van Ettore. Net als zijn vader was zijn passie voor auto´s groot en Jean nam op 27-jarige leeftijd (in 1936) het bedrijf over van Ettore. Lang heeft Bugatti junior daar echter niet van kunnen genieten. Hij kwam in 1936 op tragische wijze om het leven. Maar dat neemt niet weg dat Jean een gigantische inbreng heeft gehad. Hij is onder meer verantwoordelijk geweest voor de schepping van de Type 57SC Atlantic, een van de meest waardevolle auto´s ooit geveild.

Titanium grille
De drie Grand Sport´s die Bugatti ter ere van Jean Bugatti bouwt zijn sterk gebaseerd op die Type 57SC Atlantic. De exterieur- en interieurkleuren zijn met het chique zwart en bruin een directe verwijzing naar de Atlantixc. Tevens zien we de grille uitgevoerd in titanium en draagt de tankdop de handtekening van Jean. Het silhouet van de Type 57SC Atlantic is in de deurpanelen gestikt en een bovenaanzicht van de klassieker op het vakje tussen de bestuurder en zijn passagier aangebracht.

200 pk
Vanzelfsprekend wordt de Grand Sport Vitesse ´Jean Bugatti´ aangedreven door de nog altijd tot de verbazing sprekende 8.0 liter W12 met een vermogen van 1.200 pk en een koppel van 1.500 Nm. Daarmee goed voor een 0-100 km/h acceleratie in 2,6 seconden en een topsnelheid van net iets meer dan 400 km/h. Een heel contrast met de 3.257 cm3 metende acht-in-lijn met 200 pk die de Type 57SC Atlantic tot een topsnelheid van net iets over de 200 km/h wist te spuwen.

Gerelateerde artikelen

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Autonieuws
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
> Artikel lezen

Krankzinnig: zo duur is een Bugatti écht!

Autonieuws
Aanschaf
> Artikel lezen

Bugatti-outfit van 2,1 miljoen!

Lifestyle & design
Bugatti-outfit van 2,1 miljoen!
> Artikel lezen

Grand Sport Vitesse ‘1 of 1’ in Bugatti's huisstijlkleuren

Autonieuws
Grand Sport Vitesse ‘1 of 1’ in Bugatti's huisstijlkleuren
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.