Autonieuws

Sterrenkijken in de Rolls-Royce Celestial Concept

Je kan een Rolls Royce Phantom bestellen met een dakhemel waarin meer dan duizend LED-lampjes de indruk van een sterrenhemel wekken. Het kost een slordige € 10.000,-. Maar ach, bij een merk als Rolls-Royce met een dito klantengroep moet het toch nog gekker kunnen? De Celestial Concept, een Phantom met lange wielbasis, debuteert op de IAA en heeft een kopie van een heuse sterrenhemel in zich.

De lampjes zijn voor de gelegenheid geschikt naar het firmament zoals dat er uitzag op 1 januari 2003 boven het Britse Goodwood. Niet geheel toevallig gekozen overigens want dat is het moment waarop de allereerste Phantom onder de vleugels van BMW werd afgeleverd.

Lak met glasschilfers
De dakhemel alleen is nogal mager als het om een concept gaat. Er is dus gekozen voor een donkerblauw interieur en een speciale lak met glasschilfers in dezelfde tint. De Spirit of Ecstacy is verlicht, het klokje in het interieur heeft echte diamanten op elk kwartier, het glaswerk in de picnicset heeft een speciale gravure, de centrale panelen in de velgen zijn specifiek voor het model gemaakt en natuurlijk zijn er sierlijsten die je alleen in deze conceptcar aantreft. Het laat nog maar eens zien hoe ver je als Rolls-Royce klant kunt gaan als het op specifieke aankleding aankomt.

Gerelateerde artikelen

Eerste officiële glimp van nieuwe Rolls-Royce Phantom

Autonieuws
Rolls-Royce telt af met de 'The Great Eight Phantoms'
> Artikel lezen

Nieuwe Rolls-Royce Phantom is eigenlijk best een lachertje

Autonieuws
> Artikel lezen

Heb je 2 jaar? De Rolls-Royce Phantom configurator is live!

Autonieuws
> Artikel lezen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Ruim 90 jaar Rolls-Royce Phantom in 90 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.