Autonieuws

BMW i8: eindelijk instappen en wegrijden (inclusief prijzen)

Met de BMW i8 lanceert de Zuid-Duitse autofabrikant de sportauto van de toekomst. Maar dan wel nu al. BMW gaat met haar i-submerk een gewaagde en spectaculaire stap maken en de i8 is daarvan de vaandeldrager. Hij is nu bestelbaar en bovendien hebben we de prijs van de BMW i8 voor je.

Over de BMW i8 is al zoveel gezegd en geschreven dat we feitelijk kunnen volstaan met het tonen van de officiële foto's van het productiemodel. En daarbij te vermelden dat die grotendeels identiek is aan de conceptcar zoals BMW ons die in de zomer van 2011 voorstelde, tegelijk met de i3 Concept. Een positief feit, want BMW weet daarmee een spraakmakende auto op de markt te brengen.

De BMW i8 samengevat
Om niet teveel in herhaling te vallen, maar ook niet geheel te verzaken vatten we de i8 nog even voor je samen. De BMW i8 is, in tegenstelling tot de geheel elektrisch aangedreven i3, een plug-in hybride. De 2+2-zitter weegt dankzij het gebruik van CFRP en veel andere lichtgewicht materialen 'slechts' 1.490 kg. En dat resulteert met het gecombineerde vermogen van de 1.5 liter turbomotor (231 pk) en de elektromotor (131 pk) in een 0-100 km/h-sprint in slechts 4,4 seconden. Niet mis voor een hybride-sportwagen.
Het gemiddelde verbruik volgens de speciale meetcyclus bedraagt een schamele 2,5 l/100 km, en aangezien de CO2-uitstoot slechts 59 g/km bedraagt kunnen leaserijders volgend jaar rekenen op 14% bijtelling. Blijft eigenlijk over de actieradius. Die bedraagt een acceptabele 500 kilometer, waarvan maximaal 35 kilometers geheel elektrisch zijn af te leggen.

Prijs BMW i8

Mocht je hongerig zijn naar alle details dan verwijzen wij je met plezier naar ons uitgebreide BMW i8-dossier. Meteen bestellen kan ook. De vanafprijs bedraagt om en nabij de € 110.000,-.

Gerelateerde artikelen

2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder

Autonieuws
2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Een zomers weekend in met de BMW i8 Roadster

Autonieuws
> Artikel lezen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8

Autonieuws
Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.