Autonieuws

Februari 2005 flink in de min

In februari zijn de autoverkopen behoorlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De Peugeot 307 is nog steeds het best verkopende model in Nederland maar de Opel Astra zit de 307 flink op de hielen.

Verkopen per model: Peugeot 307 op 1
In de eerste twee maanden van 2005 heeft de Peugeot 307 nog niets aan populariteit ingeboet. De nummer 1 van 2004 bouwde zijn voorsprong in februari zelfs nog wat verder uit door terugvallende verkopen van de Volkswagen Golf.
Of de Franse middenklasser zijn koppositie dit jaar kan vasthouden, is echter de vraag. De februaristatistiek wijst namelijk uit dat de Opel Astra (1.205 stuks, tweede plaats) op volle gevechtssterkte is, nu de belangrijkste carrosserievarianten allemaal zijn geïntroduceerd. Ook de Volvo S40 en V50 (1.117 auto´s, derde plaats) deden het afgelopen maand verrassend goed. Opvallende zakkers waren in februari de Volkswagen Touran (27), de Toyota Corolla Verso (32) en de Fords Focus (8), Fiesta (38) en Mondeo (43).
 
Verkopen totaal: -12,5 procent
In de tweede maand van dit jaar zijn minder nieuwe personenauto’s geregistreerd dan in dezelfde periode van 2004.
De teller bleef op 28 februari staan op 34.140 tegen 39.021 vorig jaar. Een daling van 12,5 procent. Het totale aantal verkochte auto’s tot op heden is 105.091. Vorig jaar stond de teller na twee maanden op 108.917.
 
Verkopen per merk: Renault op 1
Met name de grote merken moesten flinke verkoopdalingen incasseren. Renault zag de verkopen in februari met 10,3 procent dalen, maar mag zich met 3.722 auto’s wel de nieuwe marktleider noemen van Nederland. Die rol was vorige maand nog weggelegd voor Peugeot, dat de verkopen in die maand met 7,5 procent zag teruglopen ten opzichte van diezelfde maand in 2004. Volkswagen blijft nummer drie, ondanks een verkoopdaling van 13,4 procent. Ook de twee andere Duitse volumemerken hebben het moeilijk: Opel scoort minus 10 procent en Ford registreerde zelfs 22 procent minder auto’s dan in februari vorig jaar.
 
Koreanen en exclusieve bolides in de plus
Merken die het fors beter deden dan vorig jaar zijn er ook. De Koreaanse merken Kia en Hyundai boekten een verkoopwinst van respectievelijk negentig en twintig procent. Opvallend zijn ook de relatief forse aantallen hele dure en exclusieve auto’s die in de eerste twee maanden op kenteken zijn gezet: 11 Aston Martin’s tegen 2 vorig jaar, 21 tegen 3 Maserati’s, 16 tegen 6 Bentley’s en 7 tegen 3 Ferrari’s. Brontekst: AutoRAI

Gerelateerde artikelen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.