Autonieuws

Vernieuwde V8-diesel in Range Rover Sport

Land Rover kondigt een vernieuwde dieselvariant aan, bedoeld voor de Range Rover Sport. Om de ´Rolls Royce van het terrein´ ook nog wat comfortabeler te maken voegt de Engelsman up-to-date systemen toe en zijn er enkele nieuwe keuzemogelijkheden te bestellen.

Twee weken terug kondigde Land Rover een fonkelnieuwe zescilinder hybride-diesel aan. Nu wordt het motorenpalet verder uitgebreid met de 4.4 liter SDV8-diesel voor de Range Rover Sport. Dit blok is al leverbaar onder de kap van de ‘gewone’ Range, maar is op een flink aantal punten gemodificeerd. Zo werd er een gewijzigd inlaatsysteem met twee intercoolers gemonteerd, is de motorafstemming geoptimaliseerd en wordt er nu gebruik gemaakt van aluminium motorsteunen die tien kilo lichter zijn. De achtcilinder levert nu 339 pk en een reusachtig koppel van 700 Nm. Gecombineerd met de achttraps ZF-automaat accelereert hij in 6,9 seconden naar 100 km/h en stopt de teller bij 225 km/h.

Nieuwe attributen
Rijden in een Range Rover kon al als geriefelijk worden omschreven maar de Engelsen waren nog niet helemaal content. Nu is ook fileparkeren mogelijk met het al bestaande Park Assist. Dit systeem is eveneens voorzien van 360 graden camera’s die potentieel gevaarlijke objecten rondom de auto volgen. Ook is Traffic Sign Recognition en het bekende Lane Departure Warning met trillingen in het stuur beschikbaar. Om de koper meer keuzemogelijkheden te bieden is het Black Design Pack beschikbaar op de Vogue en Vogue SE. Dit pakket bestaat uit een nieuwe 21 inch of 22 inch lichtmetalenvelg en verschillende RANGE ROVER badges op bijvoorbeeld grille, portiergrepen en buitenspiegelkappen.

De verkoop van het vernieuwde diesel voor de Range Rover Sport, alsook de nieuwe systemen en keuzemogelijkheden zijn vanaf september te bestellen en worden begin 2014 geleverd. 

Gerelateerde artikelen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

Autonieuws
Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.