Autonieuws

Mercedes gaat circuit op met CLA 45 AMG Racing Series

Mercedes manifesteert zich al jaren op het circuit in de vorm van de Formule 1 of het DTM en niet onverdienstelijk. Met deze CLA 45 AMG Racing wil het ook onder aan de raceladder hoge ogen gooien.

Mercedes wil in de vorm van de CLA een sportieve vertaling van een sportsedan aanbieden. En hoe kun je die sportieve ambities nu beter uitspreken dan je model presenteren in de vorm van een racewagen. Nu was de straatlegale CLA 45 AMG al niet bepaald het sulletje van de klas, om over deze breedgeschouderde circuitbruut nog maar te zwijgen. En het mag dan officieel een conceptcar zijn, reken er maar op dat dit racemonster gewoon komt.

‘Standaard’ 
Verwacht wordt dat de CLA hetzelfde blok als de ‘gewone’ AMG krijgt. Dat betekent 360 pk uit de tweeliter viercilinder. Gezien het normale pookje in het racy-interieur vlamt de coureur door de versnellingen met de bekende AMG Speedshift 7-traps versnellingsbak uit de straatversie van de CLA. Behalve de motor en versnellingsbak is deze CLA Racing Series verre van standaard. Zo is het complete interieur gedemonteerd. Met zijn forse bumper voorzien van enorme luchtinlaten, een bodykit rondom en enorme taartschep op de kofferklep spreekt hij tot de verbeelding. Het hele koetswerk is volledig geconstrueerd met het vederlichte carbon-fiber reinforced plastic (CFRP).

CLA 250 Sport
Naast de AMG Racing Series, die bedoeld is voor klantenteams binnen een nog nader te bepalen klasse, schotelt Mercedes ons nog een extra sportieve CLA voor: de CLA 250 Sport. Evenals de A 250 Sport zal dit model een viercilinderturbo met 208 pk aan boord hebben. Verdere informatie over extra opties en prijzen worden tijdens de IAA bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Mercedes CLA & CLA Shooting Brake

Spyshots
Mercedes CLA & CLA Shooting Brake
> Artikel lezen

Vaarwel Mercedes CLA, welkom A-klasse Sedan

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk

Autonieuws
Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk
> Artikel lezen

Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift

Autonieuws
Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift
> Artikel lezen

Mercedes Concept A Sedan blikt vooruit op nieuwe CLA

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.