Autonieuws

Abarth 595 ’50 Anniversario’ roemt verleden

De Abarth 595 zoals die in Frankfurt wordt gepresenteerd is een ode aan het verleden. Exact vijftig jaar na zijn debuut staat op de IAA de eerste van een serie van 299 exemplaren welke het heden en verleden op geweldige wijze met elkaar weet te combineren.

// UPDATE 2 oktober 2013: Abarth heeft de Nederlandse prijs van de 595 ´50 Anniversario´ vastgesteld op € 42.450,-. Op zijn zachtst gezegd een gigantisch bedrag voor een auto van dit formaat. Maar met 299 exemplaren is exclusiviteit wel gegarandeerd.

In vijftig jaar tijd is er veel veranderd. En eigenlijk ook helemaal niet. Kijk maar eens naar beide Abarth 595’s op de foto’s. De een wat groter dan de ander, maar in de basis nagenoeg identiek. Abarth heeft er dan ook alles aan gedaan om deze tot 299 exemplaren gelimiteerde serie 595 ’50 Anniversario’ modellen op hun voorvader(tje) te laten lijken.

Handgeschilderde livery
Om de historie levend te houden is onder meer het historische logo op de motorkap geplakt. En kijk eens goed naar de ‘livery’ op de zijkant waar de rode strepen en de klassieke ‘Fiat Abarth’ letters duidelijk naar het verleden verwijzen. Saillant detail, de livery is geheel met de hand gemaakt. Ruimte voor de moderne interpretatie is er ook. Zo is de drielaagse witte lak mat uitgevoerd en is er een rode bies op de 17 inch lichtmetalen wielen aangebracht. Het interieur straalt pure power uit met het de talloze rode accenten.

De sterkste
Wat nog weinig met het verleden te maken heeft is de techniek. Onder de kap de 1.4 liter turbomotor met een vermogen van maar liefst 180 pk. Daarmee is het volgens Abarth de sterkste 595 ooit. Hij is daarmee even sterk als de vorig jaar in Parijs gepresenteerde Fuori. Vanaf 15 september is de Abarth 595 ’50 Anniversario’ te bestellen, de prijs is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3

Spyshots
Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Fiat 500 Riva heeft de zomer in de bol

Autonieuws
Fiat 500 Riva
> Artikel lezen

Knettergek: 404 pk in een Fiat 500

Tuning & styling
> Artikel lezen

Abarth 595 nog giftiger na facelift

Autonieuws
Abarth 595 nog giftiger na facelift
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.