Autonieuws

Ruime en luxueuze Fiat Croma V8

Italdesign heeft een bijzondere Fiat Croma ontwikkeld en gepresenteerd. De Croma van Italdesign blinkt uit door z´n enorme interieurruimte, luxe details aan exterieur en interieur en een dikke V8 onder de kap!

Gianni Agnelli heeft garant gestaan voor het ontwerp van de Maserati Buran prototype. Deze auto blonk uit door z´n ruimte en luxueuze uitstraling. Als eerbetoon aan de Fiat Croma en om de introductie kracht bij te zetten heeft Giorgetto Giugiaro de ontwerper van de Maserati Buran aan het werk gezet. Het resultaat is de Fiat Croma 8tto V; een luxe en ruime variant van de Croma.
 
Gescheiden compartiment
Zoals gezegd heeft ruimte veel betekend bij de ontwikkeling van deze speciale Croma. Achterin is de beenruimte met 50 mm toegenomen dankzij het verplaatsen van de achterbank. Een speciale plaat, bekleed met leer en voorzien van een glazen ruitje, scheidt de kofferbak en het interieur. Hierdoor heb je als passagier geen last van iemand die iets uit de kofferbak pakt. Het moet de auto uitermate geschikt maken om achterin plaats te nemen en je te laten rijden.
 
Werkplek
In de Croma is plaats voor vier personen. Achterin zijn twee dikke, met leer beklede, stoelen gemonteerd. Tussen de twee stoelen is een koelkastje geplaatst en ook een uitklapbaar tafeltje heeft daar een plaatsje gevonden. Extra bekerhouders en een speciaal prullenbakje bieden extra (opberg)ruimte. Het gehele interieur is afgewerkt met luxe stoffen, leer en hout wat zorgt voor een chique uitstraling.
 
Dynamisch
Ook het exterieur van de Croma 8tto V is speciaal te noemen. De opdracht van Giorgetto Giugiaro aan Gianni Agnelli was dat de Croma er dynamisch, ruimtelijk en kwalitatief hoogwaardig uit moest komen te zien. Dankzij het gebruik van chromen accenten is dat voor een groot deel gelukt. De voor- en achterbumper zijn licht gewijzigd, de grille is compleet nieuw en de flinke 19 inch lichtmetalen wielen maken het geheel compleet.
 
Eenmalige actie
Productieplannen zijn er niet voor deze Croma en het zal waarschijnlijk altijd een conceptcar blijven.

Gerelateerde artikelen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat peinst erover Alfa Romeo en Maserati te verkopen

Autonieuws
Fiat peinst erover Alfa Romeo en Maserati te verkopen
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Fiat Fullback als extra stoere Cross

Autonieuws
Fiat Fullback als extra stoere Cross
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.