Autonieuws

Vernieuwde Nissan Micra niet duurder

Ondanks de investeringen die nodig zijn geweest om hem weer in de kijker te spelen vraagt Nissan niet meer geld voor de vernieuwde Micra. Instappen en wegrijden kan per direct en vanaf € 10.950,-.

Met een frisse neus, een uitbereider kleurenpalet en een opgewaardeerde middenconsole kan de Nissan Micra er weer even tegenaan. De Micra is bovendien voortaan leverbaar met NissanConnect 2.0, een modern navigatie- en multimediasysteem inclusief Google-Send-To-Car voor actuele gegevens over onder meer het weer, verkeer en brandstofprijzen. Dit systeem is standaard op de meest luxe uitvoering Tekna die daarnaast ook nog is voorzien van een glazen dak, automatische regensensor, gedeeltelijk suède bekleding, automatische airco en Parking Slot Measurement. De overige uitvoeringen heten Visia, Acenta en ConnectEdition.

Twee motoren
In het motorengamma is niets veranderd. De Micra is nog steeds te rijden met de 80 pk sterke 1.2 of de 1.2 DIG-S, dezelfde driecilinder maar dan met compressor. Het vermogen van dat blok bedraagt 98 pk, maar is desondanks minder dorstig. In combinatie met een handbak stoot de DIG-S slechts 95 g/km uit. Voor de zakelijke rijder betekent dit maar 14% bijtelling, terwijl alle andere uitvoeringen met handbak goed zijn voor 20% bijtelling, zo laat Nissan trots weten.

Introductievoordeel
De vanafprijs begint zoals gezegd bij de vertrouwde € 10.950,-. Maar Nissan geeft de vernieuwde Micra graag een duwtje in de rug door hem tijdelijk met een (verkapte) korting aan te bieden. Tot 30 september krijgen kopers van de Micra Acenta tegen een bescheiden meerprijs van € 500,- de completere ConnectEdition. Normaliter bedraagt de meerprijs € 1.250,-. Rijd je al Nissan, dan betaal je helemaal niets extra. Een cadeautje voor trouwe klanten.

Gerelateerde artikelen

Volgende Nissan Micra Nismo ook voor ons graag

Autonieuws
Volgende Nissan Micra Nismo ook voor ons graag
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Micra klaar voor comeback

Autonieuws
Nissan Micra
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Instappen in de nieuwe Nissan Micra vanaf € 15.190,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.