Autonieuws

Volvo toont designvisie middels Concept Coupé

Met het nieuwste studiemodel gunt Volvo ons een blik in het hoofd van de nieuwe designbaas van de Zweden. De Concept Coupé is volgens het merk de eerste van een lijn studiemodellen die het nieuwe platform van het Scandinavische merk belichaamd.

Volgens Thomas Ingenlath is de Volvo Concept Coupé bepaald geen futuristische droomauto. De nieuwe Senior Vice President of Design meldt juist dat het studiemodel ontworpen is om de mogelijkheden van Volvo’s nieuwe voertuigarchitectuur te showen. Dit nieuwe platform genaamd Scalable Product Architecture (SPA) moet ervoor zorgen dat de ontwerpers minder belemmeringen ondervinden bij het ontwikkelen van de nieuwe lijn producten. Zo geeft Ingenlath te kennen dat de nieuwe XC90, alhoewel het een totaal ander type auto is, zichtbare gelijkenissen zal hebben met de hier getoonde Coupé. Dat belooft wat voor volgend jaar wanneer de Zweden de grootste SUV zullen onthullen.

P1800
Inspiratie voor de ontwikkeling van de Concept Coupé was de hedendaagse Scandinavische lifestyle, gecombineerd met iconische designelementen uit het verleden van Volvo. Het is zodoende ook niet verwonderlijk dat er met een schuin oog is gekeken naar de P1800 uit de jaren zestig. Het resultaat is een zeer dynamische sportcoupé met atletische vormen. Met de lange motorkap, de brede heupen en forse vijfspaaks 21 inch wielen heeft de Coupé een sportieve uitstraling die we eigenlijk niet van Volvo gewend zijn.

Samenwerkende display’s
Hetzelfde geldt voor het interieur van de Zweed. We zien een strak en minimalistisch dashboard waarin vooral het grote staande touchscreen opvalt. Dit scherm werkt volgens de maker optimaal samen met een adaptief display en een head-up display in het blikveld van de bestuurder. Een samenwerking die we in de toekomst vaker zullen tegenkomen in Zweedse producten, bijvoorbeeld in de op stapel staande XC90.

Hybride
Uiteraard is de Concept Coupé voorzien van een energiezuinige aandrijflijn. Het betreft hier een plug-in hybride aandrijflijn welke gevormd wordt door een krachtige 2.0 liter benzinemotor. De geblazen benzinemotor werkt samen met een elektromotor die op de achteras is gemonteerd. Gezamenlijk wekken de beide motoren een vermogen van ongeveer 400 pk op. Het koppel ligt volgens de Zweedse fabrikant boven de 600 Nm. Uitspraken over het verbruik of de CO2-uitstoot doet men echter niet.

Gerelateerde artikelen

Schrik! Lara Croft rijdt Volvo voortaan

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.