Autonieuws

Doorzichtige Smart Forfour´s in Genève

Je moet het maar bedenken, een Smart Forfour met doorzichtige deurpanelen, bumpers en een motorkap. Maar dat is niet alles, de Forfour is ook in het interieur voorzien van doorzichtige materialen zodat een blik op de techniek mogelijk is.

Volvo levert de S40/V50 met een middenconsole waarvan je de covers kunt veranderen. Je kunt daarbij zelfs kiezen voor een doorzichtige plastic cover waardoor je een blik op techniek (printplaatjes, kabeltjes etc.) krijgt. Smart gaat daarin nog een stuk verder en maakt niet alleen de middenconsole doorschijnend maar ook de buitenkant van de auto. Het resultaat; de Smart Forfour Hot & Tropic en de Smart Forfour Cool & Cosy, Beiden conceptcars, maar wel met een toekomstmogelijkheid.
 
Kijkje door de motorkap
Van afstand lijken beide auto´s helemaal niet zo vreemd maar wanneer je dichterbij komt valt het meteen op. De deurpanelen, motorkap en bumpers zijn niet voorzien van een standaard carrosseriekleur. Sterker nog, ze zijn gemaakt van doorschijnend plastic. Hierdoor kun je precies zien waar de bumper bevestigd is, hoe de elektrische ramen werken en voor een blik op de motor hoeft de motorkap niet meer open.
 
Airbag in het zicht
In het interieur wordt deze trend voortgezet. Het stuurwiel, de bedieningshendels aan de stuurkolom en op diverse andere plaatsen is hetzelfde materiaal gebruikt als aan de buitenkant. Hierdoor zie je een opgevouwen airbag aan de passagierskant en de bedrading die bij de elektrische ramen loopt. Behalve deze bijzondere plastic materialen heeft Smart meer gemaakt van het interieur.
 
Bamboo en hard hout
De bijzondere conceptcars, zoals deze in Genève onthuld zijn, waren als twee uitvoeringen te zien. De eerste is de op de foto´s getoonde Cool & Cosy. Bij het zien van de auto moet je volgens Smart het ´wintergevoel´ krijgen. Dat komt niet alleen door de ijsblauwe bodypanels maar ook door het hout, lichte leer en de bruine bekleding in het interieur. Dat moet een warm gevoel geven, net alsof je op wintersport bent en in een huisje voor de openhaard zit. De tweede is de Hot & Tropic. De groene exterieurkleur moet het gevoel van de tropen en warmte uitstralen en in het interieur is hard hout gebruikt in combinatie met bamboo. Je moet het maar verzinnen!
 
Geen productieplannen
Smart laat weten dat de auto´s in deze vorm niet in productie zullen gaan. Wel zal Smart, afhankelijk van de reacties, delen van de auto´s gaan gebruiken. Bijna alle gebruikte materialen zijn hetzelfde als in de productiemodellen en daardoor is productie goed mogelijk. We zullen afwachten wat Smart precies gaat doen met deze concepts. Grappig is het in ieder geval wel!

Gerelateerde artikelen

Prijzen nieuwe Smart Fortwo en Forfour

Autonieuws
Prijzen nieuwe Smart Fortwo en ForFour
> Artikel lezen

Nieuwe Smart Fortwo & Forfour in detail

Autonieuws
Nieuwe Smart Fortwo & Forfour in detail
> Artikel lezen

Deze Smart Forfour gaat als op rails

Autonieuws
Deze Smart Forfour gaat als op rails
> Artikel lezen

Smart presenteert drie elektrische modellen

Autonieuws
Smart presenteert drie elektrische modellen
> Artikel lezen

Nieuwe Smart Fortwo en Forfour duiken op

Autonieuws
Nieuwe Smart Fortwo en Forfour duiken op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.