Autonieuws

Jaguar XJ opent de deuren naar meer luxe

Beetje bij beetje stellen verschillende fabrikanten hun auto’s voor het volgende modeljaar voor. Dat is gebruikelijk in de zomer. Voor Jaguar, of eigenlijk gezegd de XJ komt daar uiterst goed uit, want zo valt het minder op dat men toch wat vreest voor de nieuwe S-klasse.

Eerst Audi en nu Jaguar. Toeval of niet, de naderende lancering van de nieuwe Mercedes-Benz S-klasse zal de concurrentie niet in de koude kleren gaan zitten. En terecht. Tegelijk denken we altijd maar zo: over enkele jaren beschikken andere weer over een gloednieuw vlaggenschip en loopt Mercedes achter de feiten aan. Zo gaat dat.

Op de troon
Afijn, terug naar de Engelse XJ. Jaguar paste die op enkele punten aan om sowieso de afstand met welke rivaal ook te verkleinen. En dan hebben we het niet over uiterlijke wijzigingen, want dat is er eigenlijk maar één: de nieuwe 18 inch velgen.
Het chassis van de XJ Lang daarentegen onderging wel een aantal upgrades om vooral het leven van de achterste passagiers aangenamer te maken. Oneffenheden in het wegdek zouden voortaan nog amper te voelen zijn, mede dankzij aangepast zitmeubilair en nog meer verstelmogelijkheden. Indien gewenst kneden vervolgende drie verschillende massagefuncties de vermoeidheid uit je lijf.
Verder maakt een nieuwe armsteun het mogelijk om twee uitklaptafels te integreren. Dat hebben we eerder gezien. Tot slot vulde Jaguar het duurdere infotainmentsysteem aan met twee 10,2 inch schermen. En je hoeft niet langer uit je slof te schieten als de chauffeur weer eens half werk aflevert bij het sluiten van het portier. Alle vier de deuren zijn voortaan uit te rusten met een bekrachtiging die ze zelf zachtjes in het slot trekt.

Gerelateerde artikelen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.