Autonieuws

Ferrari 458 Speciale: sterker, sneller, beter, specialer

Die hadden we nog niet meegemaakt. Op het moment dat de allereerste spyshots bij ons in de inbox vallen – en we hem Monte Carlo willen noemen – trekt Ferrari het doek van hun nieuwste raspaard: de 458 Speciale. Andere naam, dezelfde hoge verwachtingen.

// UPDATE 8 oktober 2013: Ferrari heeft vandaag de Nederlandse prijzen van de Ferrari 458 Speciale vrijgegeven. De supersnelle 458 is leverbaar vanaf € 283.269,-.

Speciale staat bij deze Ferrari hoofdzakelijk voor snellere prestaties. De initiële oorzaak daarvan is een 4.5 liter V8 die van de standaard 590 pk is opgevoerd naar 605 pk. Het specifieke vermogen komt daarmee op 135 pk per liter wat volgens Ferrari een record is voor een atmosferische motor. Mooi om te weten, maar veel interessanter vinden wij welk effect dit heeft op de kille cijfers. Nog best veel, zo blijkt, terwijl het koppel met 540 Nm gelijk bleef. Vanuit stilstand naar 100 km/h schieten duurt in de 458 Speciale slechts 3 seconden. Dat is vier tiende sneller dan het 'normale' model, maar – en dat maakt het indrukwekkend – niet eens zoveel langzamer dan de LaFerrari. Ook de acceleratie van 0 naar 200 km/h imponeert met een tijd van 9,1 seconden. Over de top laat Ferrari zich helaas niet uit.

Actieve aerodynamica
Om die super-Ferrari er nog maar een keer bij te halen. De 458 Speciale beschikt net als de LaFerrari over actieve aerodynamisch. Dat houdt in dat er spoilers vóór en achter zich automatisch aanpassen aan de rijomstandigheden en de rijstijl. Dit komt de wegligging ten goede en daartoe heeft Ferrari ook het stabiliteitssysteem onder handen genomen. Dat is bij de Speciale uitgerust met het geavanceerde Side Slip angle Control (SSC), een systeem dat ervoor zorgt dat op de limiet rijden makkelijker, maar vooral leuker is.

Ferrari zet de 458 Speciale neer op de IAA in Frankfurt, medio september. Of het een gelimiteerd model betreft weten we niet.


Gerelateerde artikelen

Ferrari’s uitgebreide garantieprogramma nader uitgelegd

Autonieuws
Altijd 3 jaar fabrieksgarantie
> Artikel lezen

'Ferrari 458 Italia ook aan de kunstmatige beademing'

Autonieuws
'Facelift Ferrari 458 zal turbo krijgen'
> Artikel lezen

Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina

Autonieuws
Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina
> Artikel lezen

Visueel vlammen met de Ferrari 458 Speciale

Fotogalleries
> Artikel lezen

Wauw! Ferrari 458 Speciale by Novitec Rosso

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.