Autonieuws

Eerbetoon: Saleen George Follmer Edition

Geen nieuwe hypercar, wel deze speciale George Follmer Edition Mustang. Dat is wat Saleen na de eerdere aankondiging vorige week onder het doek vandaan haalde op Laguna Seca.

Toen we de ‘save the date’ van Saleen zagen dachten, of beter gezegd hoopten we meteen dat het Amerikaanse sportautomerk een nieuwe supercar ging onthullen als opvolger van de S7. Helaas, maar ook deze two-tone gekleurde Mustang mag er zijn.
De rood/zwarte Mustang is vernoemd naar de Amerikaanse coureur George Follmer die eind jaren ’60 met z’n Ford Mustang Boss 302 furore maakte op Laguna Seca en wordt geschaard onder Saleen´s exclusieve Heritage Collection Line. Het is de eerste Saleen sinds jaren die daar onder komt te ‘hangen’ nadat de Heritage-collectie acht jaar geleden stop werd gezet vanwege financiële problemen bij het bedrijf.

Handtekening
Wat de George Follmer Mustang bijzonderder maakt dan al die andere Mustangs is zijn kleurstelling. Die komt sterk overeen met het origineel waarmee Follmer in 1969 uitkwam in de Trans Am Series. Ook de 19 inch wielen zijn een moderne vertaling van de historische exemplaren, hetzij enkele diametermaatjes groter. Tevens niet mals is de V8 die voorin de neus ligt. Een vermogen van 470 pk levert dit blok.
Verder beschikt Saleen’s nieuwste over tal van racy-accessoires. Maar het showexemplaar op Laguna Seca zal toch wel meteen de boeken ingaan als een waar collectors item. Niemand minder dan George Follmer zelf kwam bij de onthulling het podium op om zijn handtekening op het dashboard achter te laten. Of de inmiddels 79-jarige oud Formule 1-coureur dat bij iedere George Follmer Mustang gaat doen is niet bekend. Zo niet, dan zal de prijs van het gesigneerde exemplaar vast meer bedragen dan wel opleveren dan de gebruikelijke 75.000 dollar. De levering start over enkele maanden.

Gerelateerde artikelen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullitt: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.