Autonieuws

Audi A8 met nieuw front en nieuwe technologie

Alle versies van de Audi A8 zijn voortaan voorzien van de single-frame grille, zoals deze geïntroduceerd is op de A8 W12. Bovendien heeft Audi de gelegenheid aangegrepen om de A8 in detail wat aan te passen.

In het najaar van 2002 presenteerde Audi de A8, zoals deze in zijn huidige vorm op de markt is. De A8 was opvallend door zijn compleet van aluminium gemaakte body. In januari 2004 presenteerde Audi de A8 W12 als absolute topmodel. Het meest opvallende aan het exterieur van de A8 W12 was de single-frame grille. Ondanks dat de meningen over de single-frame grille heel verdeeld waren, is het een succesvolle ontwerp geworden. De A3 Sportback, nieuwe A4 en nieuwe A6 volgden met dezelfde grille. Ook de A8 heeft nu op alle versies een single-frame grille, deze is dus niet meer voorbehouden aan de A8 W12.
 
Nieuwe verlichtingstechnologie
Behalve de single-frame grille heeft Audi meerdere wijzigingen doorgevoerd aan de A8. Zo zijn er voortaan drie nieuwe verlichtingsopties leverbaar. Het eerste is cornering light wat neerkomt op meedraaiende koplampen in de bochten. Hierdoor is de bocht altijd optimaal verlicht. Het tweede systeem, genaamd adaptive light, verlicht de bocht al voordat je ingestuurd hebt. Zodra de richtingaanwijzer wordt ingeschakeld en je niet sneller dan 70 km/h rijdt wordt er een extra lampje ingeschakeld. Dit lampje zorgt voor verlichting aan de zijkant van de auto. Een donkere afslag wordt hierdoor beter verlicht en bij inparkeren is meer licht nooit verkeerd. De derde optie zijn de driving lights. Deze verlichting is bedoeld voor overdag en verbruikt zeer weinig energie, wat daardoor geen nadelige gevolgen heeft op het brandstofverbruik. Hierdoor hoeven die Xenon-koplampen niet de hele dag te branden.
 
Digitale radio
In het interieur zien we niet alleen de single-frame grille terugkeren op het stuurwiel maar biedt Audi ook wat extra opties. Zo zijn een licht-/regensensor voortaan standaard op elke A8 en zijn ook de Isofix-bevestigingspunten aanwezig. Geïntegreerd in de Multi Media Interface (MMI) is de digitale radio. Hierdoor is het mogelijk om digitale radiozenders te ontvangen. In de nabije toekomst zullen veel radiostations over gaan schakelen op digitale radio waardoor je het geluid ontvangt in CD-kwaliteit en eindelijk af bent van het geruis. Bovendien biedt digitale radio uitgebreidere mogelijkheden en zijn er veel meer zenders te ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi A8 rijdt autonoom in Spider-Man-film

Autonieuws
Nieuwe Audi A8 rijdt autonoom in Spider-Man-film
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A8 debuteert op de rode loper

Autonieuws
Nieuwe Audi A8 debuteert op de rode loper
> Artikel lezen

Terugblik op voorgaande generaties Audi A8

Autonieuws
Korte terugblik op voorgaande generaties Audi A8
> Artikel lezen

Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom

Autonieuws
Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom
> Artikel lezen

Teaserfestijn: maak jij de puzzel van de Audi A8 compleet?

Autonieuws
Foto-overzicht: maak jij de puzzel van de Audi A8 compleet?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.