Autonieuws

Kia Soul

Meer details en foto’s van nieuwe Kia Soul

Nadat de (Amerikaanse versie van de) nieuwe Kia Soul in New York zijn werelddebuut beleefde is het nu de beurt aan de Europese variant. Die staat in Frankfurt, samen met een nieuwe conceptcar en een Picanto die kan rijden op twee brandstoffen.

Meer details en foto’s van nieuwe Kia Soul

UPDATE 23 augustus 2013 – In de aanloop naar zijn debuut op de IAA heeft Kia meer details en foto’s vrijgegeven over de Europese versie van de gloednieuwe Kia Soul.

Twee druppels water
Het grote nieuws van Kia tijdens de IAA in Frankfurt is een compacte conceptcar met trekjes van de bestaande Rio, maar die bedoeld is als voorproefje van een mogelijk toekomstige stadsauto. Vlak daarnaast zal de gloednieuwe Soul schitteren, die overigens als twee druppels water op zijn voorganger lijkt. De Amerikaanse versie kennen we al, in Frankfurt staat de Soul zoals die begin 2014 bij de Europese dealers arriveert en in een later stadium zelfs met een volledig elektrische aandrijflijn verkrijgbaar zal zijn. Kia is op de achtergrond al druk bezig dat model klaar te stomen voor productie. In eerste instantie bestaat het motorenprogramma louter uit conventionele krachtbronnen. Welke, dat is nog even afwachten en verwachten we over een maand te horen.

SUV Styling Pack
Over de uitrusting laat Kia al meer los. Zo zullen er 11 verschillende carrosseriekleuren verkrijgbaar zijn. Vervolgens heeft de klant de keuze uit drie verschillende dakkleuren: zwart, wit of rood. Voor de liefhebbers van een robuust ogende Soul is er een speciaal SUV Styling Pack ontwikkeld. Deze uitvoering onderscheidt zich van de gewone modellen door bumpers en zijskirts in pianolak, iets verder naar buiten staande wielen en een zwart dak. Als uitbreiding daarop kent het gehele personalisatieprogramma een stuk meer mogelijkheden. Kia heeft nadrukkelijk als doel gehad dat kopers hun Soul helemaal naar eigen smaak kunnen aankleden.

Beter rijgedrag
Hoewel dat niet of nauwelijks te zien is, is de tweede generatie Soul toch echt helemaal vanaf een leeg vel papier ontworpen. Volgens Kia zie je dat terug in het interieur dat qua kwaliteit een sprong heeft gemaakt ten opzichte van zijn voorganger. Ook ermee rijden is een stuk plezierig, meent Kia, als gevolg van platform waarop bijvoorbeeld ook de Cee’d staat. De Soul is er meteen een stuk stijver van geworden (29% maar liefst) en dat heeft ook een positief effect gehad op de geproduceerde decibellen . Die zijn door de bank genomen met 3 dB verminderd zijn.

Picanto Bi-Fuel
Ook nieuw en zijn debuut belevend op de IAA is de Picanto Bi-Fuel LPG. Voor de aandrijving zorgt een speciaal geprepareerde 1.0-liter driecilinder Kappa-motor die zowel op benzine als LPG kan rijden. De auto heeft twee brandstoftanks aan boord. In de 35 liter grote tank moet benzine en de LPG-tank, die onder de vloer van de kofferbak is geplaatst in de ruimte waar normaliter het reservewiel rust, heeft een volume van 27 liter. Het vermogen ligt op 67 pk en 90 Nm en als gemiddeld verbruik wordt 5,6 l/100 km opgegeven bij een CO2-uitstoot van 97 g/km. De verkoop start achterin het jaar.

Redactie
Door Redactie
Meer details en foto’s van nieuwe Kia Soul
Meer details en foto’s van nieuwe Kia Soul
Meer details en foto’s van nieuwe Kia Soul

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers