Autonieuws

Lexus rijdt Japanse GT Series met LF-CC

Dit kan geen toeval zijn. In de nek van Honda hijgt Lexus, want ook zij stellen vandaag hun racer voor de Super GT Series van 2014 voor. En net als hun concullega baseert ook Lexus haar GT-bolide op een auto die nog enkel als conceptcar bestaat: de LF-CC.

Het circuit van Suzuka is komend weekend de locatie voor de eerste serieuze testsessies in voorbereiding op de Japanse Super GT Series van 2014, in het bijzonder de daaronder geschaarde GT 500-klasse. Zowel Honda met hun NSX GT Concept als deze Lexus LF-CC GT komen volgend jaar uit in deze subklasse en zullen zaterdag voor het eerst in het openbaar in actie komen.

SC 430 eruit
Voor Lexus is hun nieuwe GT-wapen de vervanger van de qua model sterk verouderde SC 430. In diens nog langere carrière als racerauto wist de SC 430 tweemaal de Super GT Series op zijn naam te schrijven. André Lotterer, onder meer bekend als Audi-rijder tijdens de 24 Uren van Le Mans, en Juichi Wakisaka namen destijds de coureurstitels mee naar huis.

‘Sportmerk’
Dat Lexus de LF-CC heeft gekozen als promotor van hun motorsportactiviteiten komt overigens niet uit de lucht vallen. Het oorspronkelijke, gelikte design van het nu nog studiemodel sluit natuurlijk uitstekend aan bij Lexus’ ambities om meer als ‘sportmerk’ gezien te willen worden.

Gerelateerde artikelen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.