Autonieuws

Nieuwe MINI met ontbloot interieur

MINI, zo sympathiek als het merk is, vindt het inmiddels allemaal wel best. Onthullende prototypes, een conceptcar als betrouwbare glazen bol, grappige hoor en wederhoor en nu ook met de billen bloot met het interieur. De nieuwe MINI is geen verrassing meer. Nooit geweest.

Toen moederbedrijf BMW eind vorige eeuw op het idee kwam om de iconische Mini een nieuw, modern leven in te blazen moet het hebben geweten dat dat zowel een zegen als een vloek zou kunnen zijn. Nu, een kleine 15 jaar later, heeft BMW dat eerste rijkelijk ondervonden aan de hand van de grote successen van MINI tot nu toe. Maar na het tekenen van drie generaties kan het ook best eens zo zijn dat die maledictie langzaamaan om de hoek komt kijken. Want hoe is het publiek nog te verrassen en te enthousiasmeren als je – met een dochtermerk – zo vastgeroest zit aan het verleden. Niet.

Vertrouwd
De moderne MINI is de oer-Mini in een fancy jas. Dat heeft BWM destijds bepaald en zodoende zit het vast aan een bepaalde designstijl. De volgende, derde generatie MINI, die op 18 november officieel onthuld zal worden, zal daarom erg vertrouwd aandoen. Idem dito voor het interieur zoals we dat nu voor het eerst te zien krijgen, maar we eigenlijk al wisten.
Uiteraard zullen we materialen beter zijn, de stoelen zijn meegegroeid met de buitenmaten en hebben de makers een knopje of schakelaartje net even wat anders vormgegeven dan voorheen, maar al met al blijft ook het interieurdesign trouw aan het origineel, met onder andere in het midden die pontificale klok. Gekscherend maakt die straks nu juist het verschil, want het vormt niet langer ook de snelheidsmeter. Die is bij de nieuwe MINI verhuist naar een plekje achter het stuurwiel, met een ‘halve’ toerenteller die hem aan de linkerhand vergezelt. De grote, centrale klok lijkt straks enkel nog dienst te doen als multimediasysteem, dus helemaal buitenspel is hij (gelukkig) niet gezet. En daar waren we in het begin toch een beetje bang voor.

Zoals gezegd zal de nieuwe MINI op 18 november zijn debuut beleven. Dat gebeurt bijna tegelijk in zowel Los Angeles als Tokyo waar te zijner tijd een grote autoshow gaande is.

Gerelateerde artikelen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.