Autonieuws

BMW M4 Coupé nu zonder watermerk

Morgen wordt op Pebble Beach het doek getrokken van de BMW M4 Concept. Maar niet voordat het internet de tastbaarheid weer eens te snel af is geweest. Op een Belgische autosite is deze eerste foto van de veelbelovende sportcoupé opgedoken.

UPDATE 15 augustus 2013 - Wegens het lekken van meerdere foto´s, deze toegevoegd.

BMW houdt van vooruitgang, maar niet zonder de tradities in ere te houden. Dat maken we opnieuw op uit de kleur van de M4 Concept. Die doet namelijk erg sterk denken aan het Phoenix Yellow waarin zijn illustere voorvader werd onthuld in 2000, de M3 E46. Een markante kleur die vooral populair was in de Verenigde Staten. En laat BMW nu juist morgen in Californië het doek trekken van de M4 Concept. Een weloverwogen beslissing dus.

Snerpende 6-in-lijn
Wat ook weloverwogen is, is de nieuwe aandrijflijn van de M4 – die eigenlijk al klaar voor productie is, maar eerst als concept wordt gepresenteerd om de spanning erin te houden. De atmosferische V8 in de M3 E90-generatie zal wijken voor een kleine 6-in-lijn. Maar wel eentje met liefst drie turbo’s. Vanwege dit koortje drukvullers stijgt het vermogen van de M4 alsnog boven dat van de zijn voorganger, de M3 Coupé, uit. We verwachten zo’n 450 pk, waarmee het in om en nabij de 4 seconden naar 100 km/h snerpen is. Morgen, of misschien vandaag al meer.

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.