Autonieuws

Pebble-koets: Bentley Mulsanne Le Mans Edition

In de 4 jaar dat de super-de-luxe Bentley Mulsanne nu onder ons is zijn er al best wat speciale uitvoeringen verschenen. De Mulsanne Le Mans Edition is de volgende en zal zijn première beleven tijdens Pebble Beach Concours d’Elegance. Komend weekend vindt dat plaats.

Het concours op Pebble Beach behoort samen met het Concours d’Elegance Villa d’Este aan het Italiaanse Comomeer tot de meest prestigieuze autoshows ter wereld. Vrijwel louter personen waarbij het fenomeen financiële crisis niet in hun vocabulaire voorkomt mogen deze twee events bezoeken en als autobouwer van gelijke snik wil je daar natuurlijk graag je handelswaar tentoonstellen. Helemaal als je wat nieuws te melden hebt. Pebble Beach is dan ook bij uitstek geschikt als onthullingslocatie van de Mulsanne Le Mans Edition, een speciale uitvoering ter ere van 90 jaar 24 Uren van Le Mans.

10 jaar na dato
De viering dat negentig jaar geleden het de eerste keer was dat de beroemdste langeafstandsrace werd verreden is slechts de halve reden om de Mulsanne Le Mans Edition te lanceren. De andere helft draagt Bentley graag op aan zichzelf. Oftewel, Bentley was de enige Britse fabrikant die in 1923 meereed in de 24 Uren van Le Mans en laat het eveneens nu precies 10 jaar geleden zijn dat het merk wist te zegevieren op Circuit La Sarthe. Kortom, redenen genoeg voor nog een speciale editie van de Mulsanne en die te vergezellen met de iconische Bentley Blower en de Speed 8, de winnende Le Mans-racer.

Sportonderstel
Je zou denken dat de Mulsanne Le Mans Edition tussen die twee Bentley-giganten nogal bleekjes uitslaat, maar dat zal wel eens mee kunnen vallen. De moderne toplimousine is namelijk uitgerust met een sportonderstel dat volgens Bentley voor scherpere rijeigenschappen zorgt. Ook is het stuurgevoel onder handen genomen; het zou directer en daarmee communicatiever zijn. En dan zijn er nog het 4-pijps uitlaatsysteem en de legergroene carrosserie, rustend op grote 5-spaaks velgen. Kennen we die kleurstelling niet ergens van? Jazeker, van de Bentley Blower.

Gerelateerde artikelen

Bentley Mulsanne Beluga ziet zwart van de kaviaar

Autonieuws
Bentley Mulsanne Speed Beluga Edition
> Artikel lezen

Counteractie: Bentley Mulsanne Long Wheel Base

Spyshots
Bentley Mulsanne LWB
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen

Autonieuws
Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen
> Artikel lezen

Slechts 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'

Autonieuws
Slecht 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'
> Artikel lezen

Grappig gezicht: Bentley Mulsanne trotseert de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.