Autonieuws

Rodius: supergrote SUV van Ssangyong

In Genève maakte SsangYong bekend dat de Rodius nu definitief naar Europa komt. De Rodius is een enorme MPV met een bijzondere vormgeving. Smaken verschillen uiteraard, maar wij hebben nog niemand gehoord die deze auto mooi vind.

Oké, dat je een auto niet mooi vindt is mogelijk, maar bij SsangYong hebben ze met de Rodius wel heel weinig respect gekregen. De auto was op de Autosalon van Genève te zien waar SsangYong bekend maakte dat de auto naar Europa zal komen. In de wandelgangen hebben wij veel over de auto opgevangen, maar werkelijk niemand gehoord die de auto mooi vindt. Ook op de redactie waren weinig positieve berichten over de auto. Met name de achterkant oogt veel kritiek en verbazing.
 
Alleen met dieselmotor
SsangYong gaat de Rodius leveren met één motor, namelijk de uit de Rexton bekende 2.7 liter common-rail dieselmotor. Deze 165 pk sterke motor is een doorontwikkeling van een Mercedes-motor. Het koppel van 342 Nm is volledig beschikbaar tussen 1.800 en 3.250 toeren per minuut. Een 5-traps automaat zorgt voor de overbrenging van het vermogen op de achterwielen, die indien nodig worden bijgestaan door de voorwielen. Ja, u leest het goed, zoals het elke SsangYong betreft is ook deze Rodius voorzien van vierwielaandrijving.
 
Enorme afmetingen
De Rodius heeft een lengte van maar liefst 5,1 meter en een breedte van 1,92 meter. De super-MPV van SsangYong is gebouwd op het onderstel van de Mercedes S-klasse. De wielbasis is 3,0 meter en dankzij deze lange wielbasis heeft de Rodius enorm veel interieurruimte. In Europa komt de Rodius als zevenzitter op de markt, maar elders ter wereld wordt de auto ook geleverd als 10-zitter(!). Het interieur is flexibel in te delen en de stoelen zijn op diverse manieren te verstellen. Heel veel opbergvakjes (zelfs in het dak) bieden plaats aan allerlei kleine spulletjes. Luxe is er in de vorm van een climate control (gescheiden, ook vóór en achter), elektrische ramen, een radio/CD-speler en achteruitrijcamera.
 
Zomer 2005
Komend zomer zal SsangYong de Rodius op de markt introduceren. De prijzen en exacte specificaties zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

SsangYong Rodius krijgt een vervolg

Autonieuws
SsangYong Rodius krijgt een vervolg
> Artikel lezen

SsangYong ontwikkelt diesel-hybride

Autonieuws
SsangYong ontwikkelt diesel-hybride
> Artikel lezen

Zware teleurstelling: nieuwe SsangYong Rodius

Autonieuws
Zware teleurstelling: nieuwe SsangYong Rodius
> Artikel lezen

Nieuwe SsangYong Rodius kan heel elftal vervoeren!

Autonieuws
Nieuwe SsangYong Rodius kan heel elftal vervoeren!
> Artikel lezen

SsangYong Korando opnieuw onder het mes

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.