Autonieuws

Nieuwe Hyundai i10 laat zich zien

Na 5 jaar vervangt Hyundai de i10 voor een compleet nieuwe. In de aanloop naar zijn werelddebuut in Frankfurt zijn dit de eerste foto’s en zijn er ook al enkele details vrijgegeven.

Hyundai is erg blij met de nieuwe i10. Eindelijk heeft het naar eigen zeggen een sterke kandidaat in het competitieve A-segment in huis, iets waarover zusterfabrikant Kia al enige tijd beschikt. Uiteraard gaat de nieuwe i10 weer een stapje verder dan de Picanto met grotere buitenmaten, een verbeterd comfortniveau en een hogere veiligheid.

´Ruimste´
In tegenstelling tot zijn voorganger kwam er 80 mm aan lengte bij, nam de breedte met 65 mm toe, maar daalde de hoogte – voor modernere proporties – juist met 50 mm. Toch belooft Hyundai meer hoofdruimte en binnenruimte in het algemeen. Sterker, de nieuwe i10 zou de ruimste in z’n klasse zijn. De bagageruimte groeide ook als gevolg van een 5 mm langere wielbasis. Die meet voortaan standaard 252 liter.

Verwarmbaar stuurwiel
De nieuwe i10 staat op een nieuw platform en ook is er veel aandacht besteed aan de overige constructies. Hyundai claimt dat hierdoor het comfort-, geluids- en veiligheidsniveau nieuwe maatstaven zet in het A-segment. Om dat te onderstrepen is de i10 te voorzien van allerlei features die afkomstig zijn uit hogere segmenten, zoals een verwarmbaar stuurwiel, gordijnairbags voor en cruise control met snelheidsbegrenzer. Automatische airco is er ook.

Grand i10
Binnenkort loopt in Izmit de laatste i10 van de huidige generatie van de band. De Hyundai-fabriek in die Turkse stad maakt dan plaats voor de nieuwe. In september, vrijwel tegelijk met het showdebuut, gaat de productie van start. Prijzen en overige details zoals het te verkrijgen motorenprogramma volgen dus spoedig. Overigens presenteerde Hyundai simultaan ook nog een langere Grand i10. Deze zou echter niet voor de Europese markt bedoeld zijn, maar uitsluitsel is daarover nog niet gegeven.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Hyundai i10 ontvangt prijskaartje

Autonieuws
Nieuwe Hyundai i10 ontvangt prijskaartje
> Artikel lezen

Motorpalet en uitrusting nieuwe Hyundai i10

Autonieuws
Motorpalet en uitrusting nieuwe Hyundai i10
> Artikel lezen

Perfect getimede facelift voor Hyundai i10

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.