Autonieuws

Nederlandse persmachine plet Fiat 500 in kunst

Wie zich altijd al afvroeg hoe een platgewalste klassieke Fiat 500 eruit zou zien moet zich voor 19 oktober haasten naar het Israëlische Holon Design Museum. Daar heeft kunstenaar Ron Arad onder de noemer ‘In Reverse’ enkele geplette 500-tjes aan de muur gehangen.

Artistieke mensen, sommigen zeggen dat ze een gave hebben, anderen noemen dit een kronkel. Wat het ook moge zijn, kunstenaars houden er doorgaans een andere visie op na dan de meeste mensen. Ron Arad is er zo een. Deze in Tel Aviv gevestigde artiest, die zich al drie decennia specialiseert in het werken met metaal, deed wat het gros van de wereldbevolking juist in omgekeerde volgorde wil bewerkstellingen: van driedimensionale tweedimensionale voorwerpen maken. Vandaar ook ‘In Reverse’ als naam voor zijn platte creaties.

Nederlands tintje
Arad modelleerde enkele platte 500´s zo dat ze eruit zien alsof ze door kinderen getekend konden zijn. Toegeven, hij heeft zowaar een punt. Wat ook grappig is, is dat de opgehangen Fiatjes een Nederlandse tintje hebben. Ze zijn namelijk geplet door een 500 ton sterke drukpers van Nederlandse makelij. Verder distantiëren we ons liever van dit soort bezigheden. We zijn immers autoliefhebbers en ook al wilde niemand de gedupeerde 500-tjes meer hebben, dit is tragisch om te aanschouwen.

Gerelateerde artikelen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Rivièra Maison maakt écht vrouwenautootje van Fiat 500

Autonieuws
Fiat 500 Rivièra Maison
> Artikel lezen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.