Autonieuws

Audi A3 TDI ultra met 14% bijtelling

Een Audi A3 met 14% bijtelling, ja ook dat zit in het vat. En hij heet TDI ultra, in plaats van het bekende TDIe. Wen er maar vast aan, want Audi gaat de komende maanden nog meer van deze zuinigheidsvarianten uitbrengen. De Audi A3 TDI ultra is de eerste en die is ultra-zuinig met een verbruik van 1 op 31.

In Duitsland is de verkoop al begonnen, en binnenkort zal de extreem zuinige Audi A3 TDI ultra ook de Nederlandse showrooms aandoen. Met een opgegeven gemiddeld verbruik van 3,2 l/100 km en een bijbehorende CO2-uitstoot van slechts 85 g/km komt het model in aanmerking voor 14% bijtelling.

1.500 km
Mochten deze cijfers je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. De aandrijflijn van de A3 TDI ultra is identiek aan die van de  Golf Bluemotion. Ook de Audi is bedeeld met een 110 pk sterke 1.6 liter dieselmotor. Deze trekt de iets meer dan 1.200 kilogram wegende Ingolstadter in 10,5 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 200 km/h. Vertrek je met een volle tank à 50 liter, dan is het volgens de fabrikant mogelijk daarop 1.500 kilometer ver te komen. Een heel eind.

S-line
Om zo zuinig te kunnen rijden rolt de A3 TDI ultra af-fabriek op lage rolweerstand-banden en is de aerodynamica verbeterd door de koets 15 mm te laten zakken. Ook zijn er S line-zijskirts gemonteerd. Daarnaast kent de hoogste, zesde versnelling een bovengemiddeld lange overbrenging zodat de motor in dit verzet extra lage toerentallen draait.

De Audi A3 TDI ultra staat vanaf volgende maand bij de dealer als 3-deurs en als 5-deurs Sportback. Prijzen moet nog volgen.

Gerelateerde artikelen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Oude prijs voor nieuwe Audi RS 3 Sportback

Autonieuws
Oude prijs voor nieuwe Audi RS 3 Sportback
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.