Autonieuws

Compleet handwerk: Morgan Aeromax

Zou het geen geweldig gevoel zijn wanneer er een auto compleet voor jou zelf gebouwd wordt? Naar eigen ontwerp en inspiratie? Een Zwitserse bankdirecteur heeft Morgan een geheel eigen auto laten ontwerpen, naar zijn specificaties!

De Zwitserse Prince Eric I. Sturdza is directeur van een grote Zwitserse bank. Hij is liefhebber van het merk Morgan maar wilde graag een Morgan compleet naar zijn specificaties laten bouwen. Nu is dat nog niet zo verwonderlijk want er zijn meerdere merken waarbij je, je meest vreemde wensen op kunt geven. Toch is het bijzonder want de Zwitser en Morgan zijn veel verder gegaan. Er is namelijk een auto neergezet die voor een groot deel nieuw is.
 
Vier maanden ontwikkeling
In samenwerking met de ontwerpers en engineers van Morgan is een ontwerp neergezet. Daarvan is een kleimodel gemaakt wat daarna compleet is fijngeslepen. Toen er een akkoord kwam voor het ontwerp is dit in de computer ingevoerd en kon er aan het werk gegaan worden. Een Morgan is al handwerk maar bij deze Aeromax ging dat nog veel verder dan normaal. De complete carrosserie is met de hand geklopt, de spiegels en handgrepen zijn hand gemaakt en ook de bijzondere achterdeuren waren compleet handwerk. Toch heeft het gehele proces, van de eerste schets tot het eerste rijdende model, maar 4 maanden geduurd.
 
Twee achterdeuren
Dat er nogal wat wensen in vervulling moesten gaan mag duidelijk zijn bij het zien van de foto´s. Met name de achterkant is ingrijpend veranderd en eigenlijk een compleet ander model. De Aeromax is dan ook een uniek model, want er is er maar één van in de hele wereld. Lastig als je een keer schade hebt! De achterkant is voorzien van twee deurtjes waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot een bagageruimte. Deze ruimte is door Schedoni in Italie compleet bekleed met hardhout en dure leersoorten.
 
BMW V8
Het chassis van de auto is compleet van aluminium en is gebaseerd op dat van de Aero 8. Dat geldt ook voor de motor welke zowel in de Aeromax als in de Aero 8 afkomstig is van BMW. De V8 levert een vermogen van 333 pk en een koppel van 450 Nm. Doordat de Aeromax ontzettend ligt is sprint de auto in slechts 4,5 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid ligt boven de 260 km/h.
 
Exclusief model
Wie denkt dat een auto als deze karig is uitgerust heeft het helemaal verkeerd. De Aeromax is voorzien van airbags, ABS, airconditioning, bandenspannings- en bandenwarmtecontrolesysteem en cruise control. Wie er eentje wil bestellen heeft pech, de Aeromax is exclusief gebouwd voor deze klant en zal niet in productie gaan. Voor wie genoeg geld heeft kan overwegen ook zelf een Morgan te laten bouwen. Het team is in ieder geval bekwaam genoeg!

Gerelateerde artikelen

Elektrische Morgan 3Wheeler onthuld op Goodwood

Autonieuws
Morgan EV3
> Artikel lezen

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

Autonieuws
Morgan 4/4 80th
> Artikel lezen

Morgan EV3 Junior: tegenwoordig is alles beter

Lifestyle & design
Morgen EV3 Junior is de betere driewieler
> Artikel lezen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht

Autonieuws
Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.